EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Evenimente Articol publicat: Vineri, 23 Mai 2014
golea_greva_impactgorj.jpg

Vicepreşedintele FNME, alături de alţi doi sindicalişti, continuă greva foamei

Liderul Sindicatului Minerul Rovinari şi vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Golea, se află, pentru a doua zi consecutiv, în greva foamei, el fiind decis să nu renunţe la protest până când conducerea Complexului Energetic Oltenia nu va da curs solicitărilor sindicale.
Marin Golea, alături de alţi doi membri ai sindicatului pe care îl reprezintă, au petrecut noaptea de miercuri spre joi în faţa sediului CEO. Aceştia spun că, deşi se află de mai bine de 24 de ore în greva foamei, nimeni din administraţia CEO nu a luat legătura cu ei. Mai mult, Golea acuză conducerea gigantului energetic de faptul că a dat dispoziţie subunităţilor din teritoriu să nu se mai acorde concediu de odihnă în eventualitatea în care alţi membri de sindicat ar dori să li se alăture greviştilor.

"Am rămas peste noapte aici şi vom rămâne în continuare. Avem asistenţă medicală, avem apă şi suntem controlaţi din două în două ore, suntem în parametri medicali. De la CEO nu a venit nimeni, a trecut directorul general, ne-am salutat doar. Ne-a sugerat să stopăm protestul (...) a zis că o să îl facem de râs, că stricăm imaginea firmei. (...) Colegii intenţionează să vină alături de noi, dar s-a dat dispoziţie în teritoriu să nu se mai acorde nicio zi de concediu salariaţilor, decât la aceia care sunt programaţi. Dacă cineva intenţionează să-şi ia concediu se tem că o să vină lângă noi şi în condiţiile astea se tem să le acorde concediu. Aş vrea să vă spun că lista de revendicări este doar un preambul la ceea ce am de gând să-i cer directorului general în momentul în care am să negociez cu dumnealui. Au rămas datori faţă de salariaţi, nu am reuşit de anul trecut să uniformizăm toate drepturile angajaţilor, problemele sunt mult mai complicate, negocierea nu înseamnă numai salariu, înseamnă formaţie de lucru, înseamnă, e complicat procesul de negociere şi de asta şi evită să vină în faţa noastră", a declarat Marin Golea.

Aceasta a adăugat că vor renunţa la protest numai după ce conducerea CEO va accepta revendicările sindicaliştilor. "O să renunţ la protest numai dacă discutăm cu dumnealor şi sunt dispuşi să accepte revendicările noastre. Nu există promisiuni, vrem fapte, niciodată nu am făcut compromisuri cu administraţia de când sunt lider de sindicat. Trebuie să dialogheze cu noi, avem şi noi idei, putem să facem analogii, am făcut programe de restructurare şi eficientizare, nu am avut probleme cu salariaţii, dumnealor tensionează salariaţii pe zi ce trece, nici nu îşi dau seama. Prin această formă de protest încercăm să estompăm reacţia ulterioară a salariaţilor", a mai spus Marin Golea.

Potrivit unui comunicat de presă afişat pe site-ul oficial al CEO, ca răspuns la revendicările sindicaliştilor, administraţia companiei precizează că nu există presiuni ale conducătorilor locurilor de muncă asupra salariaţilor privind înscrierea acestora la anumite sindicate, fiind exclusă orice implicare a administraţiei în organizarea activităţii sindicale. "Redistribuirea personalului corespunzător actualelor cerinţe ale societăţii, având în vedere dezvoltarea sectoarelor de producţie şi de mentenanţă, este în curs de desfăşurare şi se realizează cu acceptul acestora, doveditoare fiind actele adiţionale semnate de către salariaţi. Anumite drepturi ale salariaţilor se acorda în funcţie de realizarea indicatorilor de performanţă prevăzuţi în Contractul Colectiv de Muncă, negociat şi însuşit de ambele părţi, administraţie şi sindicate", se mai arată în comunicatul de presă. AGERPRES

Foto: impactingorj.com.
Alte articole din Evenimente

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter