EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Institutii Articol publicat: Vineri, 23 Mai 2014
semnatura_11.jpg

Sorin Mangu a fost numit administrator special la Complexul Energetic Hunedoara, în locul lui Dan Cârlan

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Dan Cârlan, a fost schimbat din funcție și înlocuit cu Sorin Mangu, potrivit unei decizii a ministrului delegat pentru Energie.
Conform unui comunicat al Departamentul pentru Energie, Sorin Mangu a fost, până în prezent, administrator neexecutiv al CEH (din 2012) și șef de lucrări la Departamentul de Management, Ingineria mediului, Geologie, la Universitatea din Petroșani (din 1999).

'Este important în contextul actual să luăm măsuri pentru eficientizarea CEH. Din acest motiv, am decis numirea în funcția de administrator special a unui profesionist, cu o bună reputație în sectorul energetic', a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Privatizarea majoritară a Societății Complexul Energetic Hunedoara SA a reprezentat o condiționalitate asumată de Guvernul României în cadrul acordului încheiat în anul 2011 cu instituțiile financiare internaționale. Procesul se derulează în conformitate cu prevederile H.G. nr. 86/2013 pentru aprobarea strategiei de privatizare prin metoda majorării de capital social prin aport de capital privat a Societății Complexul Energetic Hunedoara SA, precizează DE.

În vederea pregătirii și realizării privatizării, CEH a achiziționat, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare, servicii de consultanță juridică necesare procesului de selectare și contractare a serviciilor de consultanță pentru privatizare. AGERPRES
Alte articole din Institutii

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter