EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Carbuni Articol publicat: Marti, 27 Mai 2014
mineri33.jpg

Peste 500 de candidaţi la concursul de angajare la minele de huilă Lonea şi Vulcan

Peste 500 de candidaţi s-au înscris luni la proba scrisă a concursului de angajare organizat de Complexul Energetic Hunedoara (CEH) în vederea ocupării celor 75 de locuri libere de miner necalificat la exploatările de huilă Lonea şi Vulcan, urmând ca de marţi să înceapă proba practică.
Potrivit reprezentanţilor Biroului de presă al CEH, proba scrisă a constat în completarea unui chestionar, în timp ce la proba practică viitorii mineri vor trebui să încarce 400 de kilograme de sort cu lopata. Materialul trebuie trecut peste un obstacol ridicat la o înălţime de 1,5 metri în cel mult patru minute. Depăşirea acestui timp va duce la descalificarea candidaţilor. Deoarece numărul candidaţilor este foarte mare, proba practică se va desfăşura pe parcursul a trei zile, începând de marţi.

Pe de altă parte, reprezentanţii Sindicatului "Muntele", reprezentativ în cadrul CEH, susţin că numărul persoanelor ce vor fi angajate este mic în comparaţie cu nevoia de personal tânăr la exploatările miniere din Valea Jiului.

"În minele din Valea Jiului avem nevoie de cel puţin o mie de lucrători care să schimbe generaţiile îmbătrânite. Pregătirea unui miner durează cel puţin cinci ani, pentru a-l putea forma la locul de muncă, începând de la statutul de muncitor necalificat şi continuând apoi cu alte etape de perfecţionare, până poate ajunge şef de brigadă", a declarat secretarul general al Sindicatului "Muntele", Ioan Ciubotaru.

Conform calculelor sindicatului, în acest an ar urma să se pensioneze 787 de salariaţi care lucrează la minele de cărbune. AGERPRES
Alte articole din Carbuni

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter