EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Institutii Articol publicat: Joi, 29 Mai 2014
ion-calinoiu.jpg

Preşedintele CJ Gorj susţine că sindicaliştii FNME fac greva foamei pentru păcatele săvârşite

Preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că sindicaliştii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) aflaţi de opt zile în greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO) se află acolo ca să îşi plătească unele păcate pe care le-au săvârşit în trecut.
El a catalogat protestul sindicaliştilor ca fiind unul "periodic", în sensul că ar sta în faţa sediului CEO doar pe timpul zilei, iar noaptea ar înceta greva foamei.

"Ei dacă ar fi acolo să îşi plătească unele păcate pe care le-au săvârşit în perioada trecută, e bine, mai scapă de ele. Dacă se gândesc că mai susţin interesele unora sau altora pe care i-au băgat într-o stare nesigură (...), dacă ei cred că au dreptate la ora actuală se înşală. Eu am înţeles că treaba cu greva foamei e cam periodică. Eu îmi aduc aminte de greva foamei făcută de profesoara Anghel când nu mai puteau trăi oamenii cu banii primiţi, motivul care stă la baza grevei foamei a celor care ar trebui să răspundă de firmele falimentate ale sindicatelor, de banii luaţi din CEO şi duşi într-o parte sau alta şi nu în interesul oamenilor, ci al lor", a susţinut Ion Călinoiu, vicepreşedinte al PSD.

Trei sindicalişti au intrat, în data de 21 mai, în greva foamei pe perioada nedeterminată, în semn de protest faţă de abuzurile comise de conducerea CEO. Ei au declarat că nu vor renunţa la protest dacă administraţia nu va lua măsuri concrete pentru rezolvarea cerinţelor acestora.

La sfârşitul săptămânii trecute, unul dintre cei trei sindicalişti aflaţi în greva foamei a fost transportat la spital şi internat la Secţia de Cardiologie, în prezent starea lui îmbunătăţindu-se. Începând de miercuri, locul său la protest a fost luat de Dumitru Popa, vicepreşedinte al FNME. AGERPRES
Alte articole din Institutii

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter