EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Evenimente Articol publicat: Vineri, 30 Mai 2014
golea_greva_impactgorj.jpg

Liderii sindicali din minerit au renunţat, după nouă zile, la greva foamei

Cei trei lideri sindicali, membri ai Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), aflaţi în greva foamei de nouă zile, au anunţat, joi dimineaţa, că renunţă la această formă de protest după ce au convenit cu administraţia Complexului Energetic Oltenia (CEO) un program de măsuri.
Potrivit lui Marin Golea, vicepreşedintele FNME, decizia de ieşire din greva foamei a fost luată după discuţiile avute cu membrii conducerii CEO şi în urma cărora s-a stabilit un anumit program de măsuri ulterioare. Printre acestea se numără stoparea presiunii asupra angajaţilor şi respectarea hotărârilor judecătoreşti definitive.

"Nu ne-a convins administraţia să renunţăm, până la urmă am convenit împreună cu administraţia un anumit program şi mă bucur că cei trei colegi au participat alături de mine. M-am rugat în această perioadă ca gândul bun al celor din conducerea CEO să revină în sensul de a dialoga cu toate organizaţiile de sindicat care au semnat contractul colectiv de muncă. În discuţia cu conducerea CEO am convenit aceste lucruri, în două săptămâni vor începe negocierile cu toate confederaţiile sindicale. Având în vedere şi faptul că bugetul de venituri şi cheltuieli vine cu întârziere, Ciurel (managerul CEO - n.r.) a promis că dacă mai există această dispută între Ministerul de Finanţe şi Consiliul de Supraveghere va lua hotărârea privind acordarea drepturilor aşa cum au fost negociate în contractul colectiv de muncă. Am luat punctual cu dumnealor toate revendicările", a spus Marin Golea.

El a mai menţionat că, în cazul în care programul de măsuri convenit nu va fi respectat de către administraţia companiei energetice, va reveni la respectiva formă de protest. "Dacă lucrurile nu se petrec aşa cum am convenit, eu voi reveni la aceasta forma de protest. (...) Eu tot timpul am avut încredere în politica managerială a domnului Ciurel, dar aceea care se discută şi este prezentată transparent către salariaţi", a mai spus Golea.

Trei sindicalişti au intrat, în data de 21 mai, în greva foamei pe perioada nedeterminată, în semn de protest faţă de abuzurile comise de conducerea CEO. Ei au declarat pe tot parcursul grevei că nu vor renunţa la protest dacă administraţia nu va lua măsuri concrete pentru rezolvarea cerinţelor acestora.

La sfârşitul săptămânii trecute, unul dintre cei trei sindicalişti aflaţi în greva foamei a fost transportat la spital şi internat la Secţia de Cardiologie, în prezent starea lui îmbunătăţindu-se. Începând de miercuri, locul său la protest a fost luat de Dumitru Popa, vicepreşedinte al FNME. AGERPRES

Foto: impactingorj.com
Alte articole din Evenimente

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter