EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Evenimente Articol publicat: Luni, 02 Iunie 2014
romaltyn_baia-mare.jpg

Membrii CL Baia Mare au refuzat să viziteze uzina companiei Romaltyn Mining

Consiliul Local (CL) Baia Mare a refuzat vineri invitaţia Romaltyn Mining de a vizita uzina de tratare a minereurilor neferoase, majoritatea membrilor forului local considerând că reprezentanţii companiei ar trebui să vină în faţa consiliului pentru a-şi susţine punctul de vedere.
Reprezentanţii PSD, PDL, UDMR, UNPR, PC şi PP-DD au respins invitaţia, considerând-o neavenită, mai ales că primăria şi Romaltyn Mining se află în proces. De cealaltă parte, grupul consilierilor PNL a susţinut că este necesară o informare la faţa locului asupra stadiului investiţiilor efectuate de companie.

"Doar vizitând uzina şi ascultând părerile specialiştilor putem să ne facem o părere despre stadiul investiţiilor efectuate, despre respectarea condiţiilor legale de mediu pe care firma trebuie să le îndeplinească", a declarat consilierul liberal Călin Bota.

CL Baia Mare a respins în mai multe rânduri solicitarea companiei miniere privind autorizarea activităţii, pretextând că uzina se află într-o zonă locuită. Nemulţumiţi, proprietarii companiei au atacat în instanţă hotărârea CL Baia Mare. Deocamdată, procesul se află pe rol, iar reprezentanţii companiei miniere au solicitat, în luna februarie, o întâlnire cu membrii CL pentru a prezenta investiţiile făcute, însă demonstraţiile acestora nu i-au convins pe aleşii locali.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, refuză, de doi ani, eliberarea autorizaţiilor de funcţionare şi construcţie pentru compania Romaltyn Mining, agrumentând că zona unde este amplasată uzina e locuită, propunând relocarea investiţiei.

Proprietarii afacerii susţin că reamplasarea uzinei ar scădea vertiginos profitul afacerii. Aceştia afirmă că au investit peste 40 milioane de dolari şi deţin toate autorizaţiile specifice domeniului minier, mai puţin cel din partea autorităţilor locale. AGERPRES
Alte articole din Evenimente

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter