EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Organizatii Articol publicat: Marti, 03 Iunie 2014
nica_miting.jpg

Minerii şi energeticienii de la CEH se pregătesc de o grevă de avertisment

Minerii şi energeticienii de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH), membri ai Sindicatului 'Muntele', se pregătesc de o grevă de avertisment de două ore, după ce peste 60% dintre ei au fost acord cu iniţierea unor acţiuni de protest, nemulţumiţi de modul în care se desfăşoară negocierile pentru noul Contract colectiv de muncă.
'În urma consultării efectuate în rândul membrilor noştri de sindicat, peste 2.000 de oameni, adică mai mult de 60%, şi-au exprimat acordul pentru declanşarea unei greve de avertisment în cadrul CEH. Suntem nemulţumiţi de modul în care se derulează negocierile pentru noul Contract colectiv de muncă, care ar trebui să aibă prevederi armonizate la nivelul întregului Complex Energetic', a declarat luni preşedintele Sindicatului 'Muntele', Petre Nica.

Acesta a explicat că energeticienii de la termocentrala Mintia lucrează acum în baza unui acord încheiat la vechiul Contract colectiv de muncă, din cauză că respectivul document a expirat. În cazul minerilor de la exploatările Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, actualul Contract colectiv de muncă mai este valabil până pe 10 iunie.

'Cred că la acţiunile de protest pe care intenţionăm să le declanşăm se vor alia toţi minerii şi energeticienii din cadrul CEH, chiar dacă nu sunt membri ai Sindicatului 'Muntele', deoarece problemele pe care le semnalăm noi îi afectează pe toţi', a arătat Nica.

Calendarul acţiunilor de protest va fi stabilit de membrii Biroului Executiv al Sindicatului 'Muntele'.

Sindicatul "Muntele" reuneşte peste 3.200 de membri de la exploatările de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan şi energeticieni de la termocentralele Mintia şi Paroşeni, entităţi economice incluse în Complexul Energetic Hunedoara. Sindicatul este reprezentativ la nivelul CEH. AGERPRES
Alte articole din Organizatii

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter