EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Deva Gold Articol publicat: Miercuri, 18 Aprilie 2012
certej_cariera.jpg

Eldorado Gold şi-a făcut planul pentru proiectul Deva Gold

Eldorado Gold, compania care deţine 80% din acţiunile Deva Gold, vrea să investească la Certej, în judeţul Hunedoara, 270 de milioane de dolari şi să extragă în medie, anual, începând din 2015, peste 4 tone de aur şi 20,5 tone de argint.
La preţul mediu luat în calcul de grupul canadian pentru reevaluarea rezervelor, valoarea celor peste 4 tone de aur ar fi de 160 de milioane de dolari americani sau 220 milioane dolari la cotaţia internaţională de vineri.

Durata de exploatare a minei de la Certej este preconizată la 12 ani, potrivit unui comunicat al Eldorado Gold, preluat de mineweb.com.

Eldorado a cumpărat anul trecut European Goldfields, preluând astfel şi 80% din acţiunile Deva Gold, care dezvoltă zăcământul aurifer de la Certej. Tranzacţia a fost evaluată la 2,4 miliarde de dolari. Restul acţiunilor Deva Gold sunt deţinute de statul român.

Investiţia anunţată la Certej de grupul canadian este mai mare cu 15% comparativ cu cea estimată într-un studiu de fezabilitate din 2010. Concret, investitorii canadieni preconizează în Certej o producţie medie de 130.000 de uncii de aur (echivalentul a 4,04 tone de aur) şi 660.000 de uncii de argint (20,5 tone argint), cu costuri de exploatare de 400 de dolari pe uncie pentru aur.

Producţie anuală de 53 de tone de aur
Eldorado Gold, care operează mine pe mai multe continente, intenţionează să realizeze o producţie totală anuală de aur de 1,7 milioane de uncii (53 de tone) în decurs de cinci ani, costurile medii nete de operare fiind estimate la 350 dolari pe uncie, potrivit anunţului făcut joi de companie.

"Eldorado intenţionează să îşi majoreze producţia de aur cu aproximativ 160% în următorii cinci ani, fiind unul dintre producătorii importanţi de aur cu cea mai rapidă creştere în curs de dezvoltare de conducere la nivel global", a declarat Paul N. Wright, preşedintele Eldorado Gold.

Citiţi articolul complet pe gandul.info
Alte articole din Deva Gold

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter