EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Nemetalifere Articol publicat: Miercuri, 15 Februarie 2012
mina_sare.jpg

Cozi la Salina Prahova pentru sare de aruncat pe drumuri

Dacă în ianuarie conducerea Salinei Prahova anunța că merge în pierdere și ar putea să-și trimită angajații acasă în lipsa comenzilor, zilele acestea societatea abia face față cererii venite mai ales de la drumari.
Zeci de camioane stau la coadă zilnic în fața minei de sare de la instalarea gerului, iar peste 1.ooo de tone de sare pleacă zilnic de aici spre destinații din București și din țară. În aceste condiții, reprezentanții Salinei au luat decizia să prelungească programul de lucru.

Solicitările vin din județele limitrofe Bucureștiului, dar și din Brașov, Bacău sau Constanța. În toată luna ianuarie Salina Prahova a produs doar 2.500 de tone de sare, care au mers mai mult spre stocuri pentru că nu au existat comenzi. Cei aproximativ 300 de angajați au fost pregătiți de conducerea societății, care i-a anunțat că dacă nu ninge și nu se primesc comenzi, vor fi trimiși acasă, fără să fie plătiți.

Anul trecut, Salina Prahova a scos și vândut peste 110.000 de tone de sare. Din această cantitate, cea mai mare parte, 60.000 de tone, a mers către firmele de deszăpezire. Salina de la Slănic aparține Societății Naționale a Sării și se autofinanțează, în ultimii ani având profit.

Articol aparut în Curentul
Alte articole din Nemetalifere

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter