EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Roci de constructie Articol publicat: Vineri, 10 Februarie 2012

Marmosim Simeria, lăsată fără fonduri europene

ruschita_cariera.jpg
Compania Marmosim Simeria, specializată pe extracţia şi prelucrarea marmurei, nu va primi ajutor financiar din partea Uniunii Europene pentru că proiectul acestei companii a fost clasat sub grilă.
Societate deţinută de către fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, s-a clasat pe locul 86 şi numai 36 de proiecte au primit finanţare europeană din totalul de 164 de cereri. „Bugetul total alocat acestui apel de proiecte este de 400 milioane lei. Au fost depuse 164 de proiecte, din care pot fi finanţate în limita bugetului mai sus menţionat un număr de 36 de proiecte. Lista finală a proiectelor ce vor fi propuse spre finanţare se va publica după ce vor fi analizate şi soluţionate eventualele contestaţii transmise ca urmare a postării listei preliminare”, conform unui comunicat al Ministerului Economiei.

Marmosim Simeria este deţinută de Adriean Videanu şi soţia sa, Mioriţa Videanu, care au 96% din acţiuni, prin intermediul companiei Titan Mar, din Chiajna.

Articol aparut in Transilvania Business
Alte articole din Roci de constructie

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter