EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Comunicate de presa Articol publicat: Marti, 05 Iunie 2012
mineri33.jpg

Scrisoare deschisă către Prim-ministrul României, Victor Ponta

Domnului Ministru al Economiei, Daniel Chiţoiu

Roşia Montană doreşte minerit şi susţine intenţia de a porni cât mai curând proiectul minier. Nu vă lăsaţi intimidaţi de interesele obscure ale ONG-urile coordonate de grupuri finanţate de Soros!
Stimate Domnule Prim-Ministru,
Stimate Domnule Ministru,

4 iunie 2012. Roşia Montană şi România au nevoie cât mai curând de o decizie pozitivă, au nevoie ca guvernul actual să aibă curajul de a crea miile de locuri de muncă pe care mineritul le poate aduce. Afirmaţiile recente ale Ministrului Economiei, domnul Daniel Chiţoiu, ne-au dat din nou speranţa că noi, minerii din Roşia Montană, putem avea un viitor demn făcând ceea ce au făcut şi strămoşii noştri. Ne bucură vizita domnului Ministru la Roşia Montană şi faptul că domnia sa recunoaşte importanţa mineritului în zonă, dacă acesta este făcut în mod responsabil şi cu atenţie faţa de oameni şi mediu, aşa cum ne dorim şi noi.

Opinia publică s-a obişnuit în ultimii ani ca Roşia Montană să fie transformată în subiect de scandal şi de presiuni politice, de către oameni care par să nu aibă o altă preocupare în această lume. Noi - cei care reprezentăm mai bine de 80% dintre locuitorii comunei - ne-am săturat să tot fim subiect de can-can şi scrisori prin presă, când în joc sunt vieţile noastre!

Prea puţini sunt oficialii care au spus şi au făcut ceva constructiv în ce ne priveşte, pentru ca noi şi copiii noştri să avem un viitor, la noi în comună. De câte ori părea că ne apropiem de un rezultat concret, de repornirea mineritului, de atâtea ori ne-am văzut speranţele năruindu-se. Este inuman un astfel de tratament, niciun om nu merită o astfel de tortură.

Sperăm că de data aceasta, în mandatul dumneavoastră, criteriile economice şi sociale să primeze, pentru a ajuta la dezvoltarea economiei pe baze solide şi la crearea de locuri de muncă. Respingem categoric, prin urmare, orice tentativă de intimidare a membrilor guvernului şi de creare a unei false presiuni la adresa factorilor de decizie, de către oameni care se opun mineritului deşi trăiesc de pe urma lui!

Cei care au semnat scrisoare - Asociaţia Alburnus Maior din Cluj Napoca - nu sunt reprezentativi pentru comunitatea din Roşia Montană.

Roşia Montană doreşte repornirea mineritului şi susţine orice demers public în acest sens - acesta este mesajul comunităţii noastre!

Cristian Albu
Președinte Sindicatul Viitorul Mineritului din Roșia Montană

Dr. Andrei Jurcă
Preşedinte
Asociaţia Pro Roşia Montană

Marcu Blăjan
Preşedinte
Asociaţia Pro Dreptatea Roşia Montană
Alte articole din Comunicate de presa

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter