EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Deva Gold Articol publicat: Joi, 20 Septembrie 2012
campian_petru.jpg

Primarul din Certej susţine proiectul de exploatare a aurului în zonă

Primarul comunei hunedorene Certeju de Sus, Petru Câmpian, a declarat marţi că este de partea companiei canadiene care intenţionează să exploateze minereul aurifer din cariera Certej, edilul menţionând că în rândurile oamenilor există o stare de îngrijorare pentru că nu şi-ar mai putea găsi un loc de muncă.
'Avem acum peste 500 de cereri de locuri de muncă numai din cadrul comunităţii locale şi a celor învecinate. Sunt oameni care deja se visau în calitate de angajaţi ai unităţii miniere, de la care au fost daţi afară în anul 2006. Sincer vă spun, din punctul meu de vedere am fost aproape de investitor, pentru că interesul comunităţii este să găsim locuri de muncă, să identificăm posibilităţi pentru ca cetăţenii să trăiască mai bine', a afirmat primarul din Certeju de Sus.

Potrivit acestuia, rata reală a şomajului în comuna Certeju de Sus este de 32-35%, aproximativ 800 de persoane având nevoie de un loc de muncă.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunţat marţi că acordul de mediu pentru proiectul aurifer de la Certej este 'ilegal şi iresponsabil' şi a fost eliberat fără ca Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului să fie informate. În aceste condiţii, Ministerul Mediului va solicita anularea documentului în instanţă.

Pe de altă parte, conducerea companiei Deva Gold, parte a grupului canadian Eldorado Gold Corporation, susţine că tehnologia promovată pentru proiectul de exploatare a minereului aurifer respectă legislaţia românească şi europeană de mediu.

'Noi suntem dispuşi să respectăm tot ce înseamnă legislaţie, tot ceea ce ni se cere, dar nu pot să cred că toate avizele care au fost acordate înaintea avizului de mediu au fost incorecte', a afirmat marţi directorul Deva Gold, Nicolae Stanca. AGERPRES
Alte articole din Deva Gold

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter