EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Nemetalifere Articol publicat: Miercuri, 12 Iunie 2013
salrom.jpg

Producția de sare a României a scăzut anul trecut până la 2,3 milioane tone

Producția totală de sare a Societății Naționale a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a înregistrat în 2012 o scădere de circa 7%, față de anul anterior, până la 2,33 milioane tone. În 2011, România a produs 2,51 milioane tone sare.
Profitul net al Societății Naționale a Sării a crescut însă spectaculos anul trecut, fiind de peste 15 ori mai mare decât cel înregistrat în 2011.

”Această ușoară scădere s-a datorat faptului că s-a diminuat cererea din partea industriei chimice, așa cum s-a întâmplat și în afara țării. În plus, combinatul chimic Oltchim, unul din principalii noștri clienți, a fost închis o perioadă. La aceasta s-ar adăuga și faptul că a existat o cerere mai mică și pentru sarea de drumuri, necesară la deszăpeziri, fiind o iarnă mai blândă”, a declarat într-un interviu pentru r/News directorul general al Salrom, Aurel Bucur.

Mai multe amănunte aici
Alte articole din Nemetalifere

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter