EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Deva Gold Articol publicat: Vineri, 02 August 2013
certej2.jpg

Investitorii vor să înceapă exploatarea aurului de la Certej din 2016

Investiţiile în proiectul minier de la Certej depind, în mare parte, de rezultatele procesului, programat în octombrie, dintre firma care deţine licenţele de exploatare, Deva Gold, şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului care a cerut, recent, anularea avizului de mediu acordat pentru proiectul aurifer, potrivit declaraţiilor lui Nicolae Stanca, directorul Deva Gold.
Acţionarii Deva Gold sunt firma canadiană Eldorado Gold Corp şi societatea de stat MinVest Deva.

Nicolae Stanca a declarat, săptămâna aceasta, că investiţiile companiei canadiene (n.r. Eldorado Gold) implicată în acest proiect vor ajunge la circa 300 de milioane de dolari, urmând ca, imediat ce va fi refăcută infrastructura şi vor fi achiziţionate utilajele să poată demara şi proiectul propriu-zis de exploatare.

"Proiectul necesită investiţii majore, mai ales că totul trebuie luat de la zero, şi vorbim aici de infrastructură, utilaje moderne pentru ca exploatarea să respecte normele legislaţiei europene în vigoare", a spus directorul de la Goldfield Deva pentru Bursa.

Mai multe amănunte aici
Alte articole din Deva Gold

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter