EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Roci de constructie Articol publicat: Vineri, 16 Martie 2012
u_Wienerberger_.jpg

Compania austriacă Wienerberger acuzată de “mâini moarte” şi contracte pe sub masă la o licitaţie în judeţul Iaşi

Una dintre cele mai mari afaceri din Iaşi încheiate între o companie privată străină şi un consiliu local este pe punctul de a exploda.
Competitorii - în speţă producătorul de cărămizi "Ceramica" - acuză că licitaţia prin care Primăria Ion Neculce a concesionat 41 de hectare de teren pentru o perioadă de 20 de ani companiei austriece Wienerberger nu s-a făcut cu respectarea întocmai a prevederilor legale în domeniu, motiv pentru care au şi atacat-o în instanţă.

Organizatorii nu s-au asigurat că în competiţie vor intra toate părţile interesate si, prin urmare, s-a ajuns la o valoare de închiriere sub cea care ar fi fost stabilită pe o piaţă competitivă. Acest aspect este vizibil daca se compară preţul pe metru pătrat cu cel de la o altă concesionare.

În ecuaţie a intrat şi Lucian Apostol, fiul lui Neculai Apostol, cunoscut om de afaceri şi fost politician din Iaşi. Documentele deţinute de „Ziarul de Iaşi" arată că licitaţia realizată de Consiliul Local Ion Neculce şi interesul omului de afaceri par să meargă mână în mână.

Citiţi articolul complet aici
Alte articole din Roci de constructie

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter