EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Roşia Montana Gold Corporation Articol publicat: Joi, 03 Octombrie 2013
tanase_dragos2.jpg

Dragoş Tănase (RMGC): "Din principalele 15 proiecte aurifere din Europa, România deţine patru"

Din principalele 15 proiecte aurifere din Europa, România deţine patru, a declarat, joi, Dragoş Tănase, director general Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), la audierile din comisia parlamentară care analizează exploatarea minieră de la Roşia Montană.
'Industria minieră a fost foarte importantă în România. Am avut 400.000 de angajaţi în industria minieră din România, iar astăzi mai avem undeva la 20.000 de angajaţi. Producţia industrială este practic la nivelul minim. România are un potenţial foarte mare. Dacă luăm doar aurul, vedem că în principalele 15 proiecte aurifere din Europa, România are patru. Există un proiect la Roşia Montană, mai există unul la Rovina, unul la Certej şi unul la Cluj. România are patru perimetre astăzi, are patru proiecte aurifere astăzi în derulare', a spus Tănase.

Potrivit acestuia, dacă este demarat proiectul de la Roşia Montană, compania va putea produce 15 tone de aur pe an, ceea ce înseamnă mai mult decât toată Europa la un loc.

'Dacă le demarăm pe toate celelalte proiecte, România se profilează ca principalul producător de aur din Europa. Munţii Apuseni sunt cunoscuţi ca fiind patrulaterul aurifer, acolo sunt multe zăcăminte mineralizate. Există indicii de zăcăminte mineralizate în 65 de perimetre din România', a susţinut directorul general Roşia Montană Gold Corporation.

Potrivit acestuia, dacă proiectul nu se va face, statul român ar trebuie să investească 430 de milioane de dolari.

'Dacă proiectul nu se face, statul român are nişte obligaţii să reabiliteze mediul din zona respectivă, trebuie investit în patrimoniul din zona respectivă, pentru că altfel el se degradează, galeriile şi ele trebuie consolidate, costurile estimate de experţii noştri ajung undeva la 430 de milioane de dolari', a spus Dragoş Tănase. AGERPRES
Alte articole din Roşia Montana Gold Corporation

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter