EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Roşia Montana Gold Corporation Articol publicat: Joi, 03 Octombrie 2013
catalina_monulesti2.jpg

Dragoş Tănase (RMGC): "Roşia Montană Gold Corporation a investit în patrimoniul de la Roşia Montană 30 de milioane de dolari"

Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a investit în patrimoniul de la Roşia Montană 30 de milioane de dolari, a declarat joi directorul general al instituţiei, Dragoş Tănase, la audierile din comisia parlamentară care analizează exploatarea minieră de la Roşia Montană.
'Până astăzi investiţia totală în patrimoniu este de 30 milioane de dolari. Prin noul acord ne propunem să mai investim 70 de milioane de dolari doar în Roşia Montană. Am adus o contribuţie la patrimoniul naţional undeva la 30 milioane de dolari', a arătat Dragoş Tănase.

El a mai explicat că programul de cercetare al patrimoniului de la Roşia Montană a fost cel mai important program de acest gen din istoria României finanţat privat.

'La Roşia Montană au fost 380 de cercetători care au luat fiecare aspect de patrimoniu din zonă şi l-au analizat. Am avut opt muzee implicate, sub coordonarea Muzeului Naţional de Istorie din Bucureşti. Am avut şase universităţi implicate, şase institute de cercetare, trei centre de cercetare, tot programul a fost auditat în nenumărate rânduri de oameni specializaţi în acest domeniu', a spus directorul general al RMGC.

Potrivit acestuia, au fost cercetate 13 situri arheologice, 1.400 de morminte, au fost inventariate 1.500 de obiecte, 140 km de galerie din care au găsit fragmente de galerii romane însumate la de 7 km. RMGC a reuşit să reabiliteze 20 de case în centrul istoric şi îşi propune să reabiliteze integral centrul istoric Roşia Montană şi să îl transforme într-un muzeu.

Directorul general RMGC a mai precizat că locuinţele romane şi necropolele vor fi incluse în circuitul de vizitare.

Dragoş Tănase a mai susţinut că toate obiectele de patrimoniu sunt în afara zonei miniere. AGERPRES
Alte articole din Roşia Montana Gold Corporation

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter