EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Roşia Montana Gold Corporation Articol publicat: Joi, 03 Octombrie 2013
rosia_montana34.jpg

Tănase (RMGC): "Pentru implementarea proiectului minier mai este nevoie de aproximativ 1,4 miliarde de dolari"

Pentru implementarea proiectului minier de la Roşia Montană mai este nevoie de aproximativ 1,4 miliarde de dolari, la care se adaugă fondul de lucru pe primele luni până la începerea obţinerii veniturilor din vânzarea aurului, a declarat, joi, directorul general al companiei Roşia Montană Gold Corporation, Dragoş Tănase.
Tănase a fost audiat în cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului care analizează exploatarea minieră de la Roşia Montană.

'Pentru obţinerea integrală a surselor de finanţare, proiectul trebuie aprobat. Noi am finanţat până astăzi 600 milioane de dolari în dezvoltarea acestui proiect, deci practic toate activităţile propuse, activitatea de explorare geologică, începerea activităţii de strămutare, proiectarea tehnică, cercetarea arheologică. Toate aceste lucruri au fost finanţate până astăzi din cele 600 milioane de dolari finanţate la zi. Pentru implementarea proiectului minier mai este nevoie de aproximativ 1,4 miliarde de dolari, plus fondul de lucru pe primele luni până la începerea obţinerii veniturilor din vânzarea aurului. Aceşti 1,4 miliarde de dolari se vor finanţa în trepte, pe măsură ce proiectul este avizat', a spus Tănase.

Potrivit acestuia, în acest moment este prematură finanţarea a 1,4 miliarde de dolari, din moment ce compania nu are aprobările.

'În acordul încheiat cu statul român, dacă ne uităm în acord, din câte îmi aduc aminte, cred că la articolul 11 există o prevedere prin care noi vom furniza statului român planul de finanţare pentru proiect. Compania a făcut până acum două planuri de finanţare, deci până acum am angajat de două ori echipe de finanţatori. Un astfel de exerciţiu costă foarte mulţi bani, pentru că trebuie să mergi pe pieţele internaţionale, să angajezi brokeri acreditaţi pe pieţele internaţionale, brokerii respectivi trebuie să treacă prin nişte proceduri, due diligence tehnic, due diligence juridic, due diligence financiar. Un astfel de exerciţiu de a întocmi un plan de finanţare este un exerciţiu nu tocmai simplu, costă nişte bani şi acest exerciţiu se va face imediat cum există certitudinea că proiectul merge mai departe. Altfel, boardul şi Consiliul de Administraţie nu ar aproba să cheltuim din nou sume de bani pentru finanţare şi pentru aceşti bani de due diligence fără a avea certitudinea că mergem mai departe', a precizat directorul general RMGC. AGERPRES
Alte articole din Roşia Montana Gold Corporation

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter