EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Neferoase Articol publicat: Luni, 21 Octombrie 2013
aur_dolari.jpg

Prognozele privind preţul aurului sunt pesimiste

Preţul aurului va scădea în fiecare din următoarele patru trimestre spun analiştii, şi urmează să atingă cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani.
Principala cauză o constitue reducerea de către SUA a stimulilor de creştere a cererii de lingouri ca răspuns la grăbirea creşterii economice pentru ieşirea din criză.

Preţul metalului va scădea până la o medie de 1.175 USD pe uncie până în trimestrul al treilea al anului viitor, adică va fi cu 7,8% mai mic decât nivelul actual prognozează analiştii contactaţi de Bloomberg.
Previziunile subliniază că mulţi investitori şi-au pierdut încrederea în aur ca mijloc de investire, ceea ce face ca preţul să atingă cel mai mic nivel din ultimii 13 ani. Peste 63 miliarde USD au fost practic şterse din valoarea fondurilor garantate cu aur în acest an, pierderile provocate ridicându-se la aproximativ 26 miliarde de USD potrivit anunţurilor făcute de John Pauslon, miliardarul manager al unui fond de garantare dar şi celor ale companiilor miniere. Preţul unui lingou de aur a scăzut astăzi după ce congresul american a votat încheierea crizei bugetului american şi majorarea plafonului de îndatorare al SUA.

Mai multe amănunte aici
Alte articole din Neferoase

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter