EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Mass-media Articol publicat: Marti, 12 Noiembrie 2013
tanase_dragos2.jpg

Directorul RMGC, pentru Gândul: „Nu există nicio ilegalitate. Nu înseamnă că nu vom începe exploatările la Roşia Montană”

Directorul RMGC, Dragoş Tănase, susţine că RMGC nu se simte ameninţat de raportul de respingere al comisiei speciale pentru Roşia Montană şi consideră că, după ce legea generală privind exploatările miniere va fi adoptată, RMGC va începe lucrările propriu-zise la Roşia, chiar din 2014.
„Este un raport complet, profesionist făcut, este o muncă serioasă făcută în ultimele două luni. Din punctul nostru de vedere concluzia principală este că industria minieră şi proiectele miniere au nevoie de o îmbunătăţire semnificativă a cadrului legislativ, aceste proiecte aduc beneficii economice substanţiale României şi creează locuri de muncă. Sperăm că acest cadru legislativ să fie adoptat cât de curând astfel încât noi să putem începe exploatarea la Roşia Montană în 2014”, a declarat Tănase, pentru gandul.info.

Întrebat cum comentează decizia comisiei speciale de a sesiza autorităţile competente pentru a ancheta modul în care s-a transferat licenţa de exploatare, Dragos Tănase a precizat că, din punctul lor de vedere, nu există nicio ilegalitate.

„Noi preferăm să începem exploatarea în mină la Roşia Montană şi preferăm să vorbim despre dezvoltarea economică a României şi despre crearea de locuri de muncă. Din punctul nostru de vedere nu există niciun fel de ilegalitate făcută vreodată în jurul acestui proiect”, a mai spus directorul RMGC.

Sursa: gandul.info
Alte articole din Mass-media

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter