EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Carbuni Articol publicat: Marti, 14 Ianuarie 2014
cariera5.jpg

Minerii mehedinţeni au reînceput activitatea de extracţie a cărbunelui

Activitatea de extracţie a cărbunelui a fost reluată luni în cariera Husnicioara, a declarat liderul de sindicat Rafael Norocel Ciorăscu.
Potrivit sursei citate, activitatea a fost sistată ca urmare a unei măsuri de reducere a cheltuielilor salariale luată de administraţie în 20 decembrie 2013, cei aproximativ 1.000 de angajaţi fiind obligaţi să intre în şomaj tehnic, recuperări sau concedii de odihnă.

"Noi am făcut demersuri către Complexul Energetic Oltenia să renunţe la această decizie întrucât Termocentrala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) îşi epuizase stocul de cărbune şi începuse să-l utilizeze pe cel de la rezerva de stat. Nu am fost înţeleşi, dar iată că începând din 13 ianuarie am reînceput producţia', a precizat Ciorăscu.

Liderul minerilor mehedinţeni a afirmat că exploatarea minieră trebuie să livreze zilnic până în 7.000 de tone de lignit, altfel există riscul întreruperii activităţilor pe platforma industrială a RAAN.

"Din punctul nostru de vedere există garanţia că se va lucra non-stop, dar termocentrala trebuie să găsescă soluţii de plată a celor peste 200 de milioane de lei, astfel încât să avem posibilitatea finanţării programelor de investiţii, de plată a utilităţilor şi a drepturilor salariale', a spus Ciorăscu. AGERPRES
Alte articole din Carbuni

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter