EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Neferoase Articol publicat: Vineri, 17 Ianuarie 2014
lingouri2.jpg

Aurul revine pe creştere, dolarul scade

Cotaţia futures a aurului a crescut joi, pentru prima oară în ultimele trei zile, pe piaţa americană, după ce guvernul de la Washington a anunţat cel mai important avans al inflaţiei din ultimele şase luni, în SUA.
Investitorii s-au orientat, în condiţiile date, către plasamentele în metalul considerat "refugiu", scrie Bursa.

Potrivit Departamentului Comerţului din Statele Unite, indicele preţurilor de consum a crescut cu 0,3% în decembrie, faţă de luna anterioară, avansul fiind cel mai important din iunie 2013 până în prezent. În noiembrie, inflaţia fusese nemodificată.

În ritm anual, preţurile de consum din SUA au sporit cu 1,5% în decembrie, după un avans de 1,2% în noiembrie.

Preţul aurului cu livrare în februarie a urcat cu 0,3% la ora 10.07, la Comex New York, ajungând la 1.242,50 dolari uncia. În cele două sesiuni bursiere precedente, cotaţia metalului galben a pierdut un procent.

Anul trecut, preţul aurului a scăzut cu 28%, în condiţiile în care unii investitori şi-au pierdut încrederea în acest plasament considerat refugiu.

Mai multe amănunte aici.
Alte articole din Neferoase

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter