EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Roşia Montana Gold Corporation Articol publicat: Luni, 03 Martie 2014
mineri_rosia_montana_6.jpg

Şomaj tehnic pentru aproape 400 de angajaţi ai RMGC

Aproape 400 din cei 500 de angajaţi ai companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), printre care personal ce lucra la decolmatarea, punerea în valoare şi conservarea reţelei miniere Cătălina Monuleşti, au intrat de sâmbătă în şomaj tehnic.
"RMGC confirmă reducerea activităţii companiei, prin intrarea în şomaj tehnic a 392 de angajaţi, ca urmare a întârzierilor repetate în procedura de evaluare şi autorizare a proiectului minier de la Roşia Montană", a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al companiei, Cătălin Hosu. El a menţionat că se speră ca această situaţie să fie temporară.

RMGC doreşte "ca evaluarea proiectului minier să se încheie cât mai repede, pentru a putea construi cea mai modernă mină din România, care să respecte cele mai înalte standarde europene şi care să genereze mii de locuri de muncă şi bunăstare, atât în zona Roşia Montană, cât şi pe plan naţional", potrivit sursei citate.

La RMGC lucrează în jur de 500 de oameni, majoritatea din Roşia Montană şi localităţile învecinate, angajaţi, cei mai mulţi, pe perioadă determinată, respectiv pe câte trei luni. Dacă aceste contracte nu ar fi reînnoite de către companie, rata şomajului ar ajunge în comună la peste 74%, a declarat în urmă cu câteva luni, primarul comunei, Eugen Furdui.

În toamna anului trecut, mai mulţi angajaţi ai RMGC care lucrau la decolmatarea galeriei Cătălina Monuleşti, ale căror contracte expirau la sfârşitul lunii septembrie şi care se temeau că vor rămâne fără loc de muncă, s-au blocat timp de mai multe zile în mină, solicitând aprobarea proiectului minier de la Roşia Montană.

Comisia parlamentară specială pentru Roşia Montană a respins, pe 11 noiembrie, proiectul în forma venită de la Guvern. Potrivit raportului, Comisia considera că proiectul de lege supus examinării nu acoperă în mod satisfăcător toate cerinţele complexe privind cadrul desfăşurării activităţii de exploatare a resurselor minerale în România şi, în consecinţă, a propus respingerea acestuia.

Exploatarea de stat de la Roşia Montană, Roşia Min, a fost închisă în 2007. AGERPRES
Alte articole din Roşia Montana Gold Corporation

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter