EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Institutii Articol publicat: Miercuri, 26 Martie 2014
rosia_80.jpg

Attila Korodi: “Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice va face analize separate pe vulnerabilităţile proiectului Roşia Montană”

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a declarat marţi la Oradea că instituţia pe care o coordonează va face analize separate pe speţele speciale semnalate de comisia parlamentară pentru Roşia Montană.
El a precizat că acestea vor fi studii proprii, realizate cu sprijinul Academiei Române şi Institutului Geologic, pentru a face, în final, o evaluare a ministerului asupra proiectului. "Facem analiza pe elementele din raportul Parlamentului. Pentru că altfel ne învârtim în jurul unei poveşti care nu se termină", a precizat Korodi.

Ministrul Mediului a precizat că raportul comisiei parlamentare - "foarte utilă" - privind Roşia Montană a adus o imagine a situaţiei şi vulnerabilităţile proiectului, problemele de credibilitate şi informaţii legate de companie. Acestea vor fi speţele ce vor trebui reanalizate, Korodi dând ca exemple problema iazului de decantare, utilizarea materialelor explozibile, a fluxurilor, dar şi a altor "o grămadă" de aspecte.

"Raportul nu a fost votat încă de Camera Deputaţilor, aştept să se decidă. Deja, în ianuarie, ministerul a primit raportul din Parlament şi l-am dat în comisia de analiză tehnică. Voi convoca săptămâna viitoare să vedem rezultatele", a spus Korodi.

El a subliniat că ministerul pe care-l conduce îşi va "face toate temele" astfel încât statul român, în momentul în care va decide, într-un fel sau altul, să nu poată să aibă de suferit. "La ora actuală, compania nu are motive să aducă în instanţă ţara, pentru că România şi-a făcut treaba. Se pare că această companie nu şi-a făcut treaba cum trebuie, din punct de vedere juridic. Pentru orice decizie cât de mică trebuie să fii foarte fundamentat", a precizat Attila Korodi. AGERPRES
Alte articole din Institutii

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter