EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Organizatii Articol publicat: Marti, 01 Aprilie 2014
mineri_greva_2.jpg

Sindicaliştii ar putea amâna protestul din 5 aprilie dacă va exista un acord punctual cu conducerea CEO

Sindicaliştii din minerit şi energie sunt dispuşi să amâne protestul de amploare anunţat pentru data de 5 aprilie împotriva conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO) dacă, în urma întâlnirilor care vor avea loc în zilele următoare, se va ajunge la un acord punctual cu reprezentanţii companiei.
Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, a declarat luni, după o întâlnire avută cu prefectul judeţului şi reprezentanţi ai CEO, că sindicaliştii doresc deblocarea dialogului social dintre ei şi conducerea unităţii energetice, precum şi acordul asupra unor probleme ce au soluţie imediată, îndeplinirea acestor lucruri putând duce la amânarea mitingului anunţat pentru această săptămână la care sunt aşteptaţi să participe peste o mie de mineri.

"A fost o întâlnire la care au participat doi reprezentanţi din linia a doua a conducerii Complexului Energetic Oltenia, s-a discutat pe baza materialului pe care l-am trimis domnului prefect cu cele zece puncte pe care dorim să le îndeplinească. Dânşii la punctele la care aveau competenţă au dat răspunsuri, pentru restul urmează să ne întâlnim săptămâna aceasta cu reprezentanţi din nivelul unu al CEO. Am discutat despre punctele referitoare la ce se întâmplă cu colegii din zona extremă, respectiv Berbeşti, punctele ce vizează exproprieri pentru că activitatea minieră din bazinul Rovinari în multe zone este blocată din cauza acestor întârzieri în aplicarea anumitor prevederi legislative. De asemenea, vizavi tot de exproprieri, de zonele unde sunt locuinţe au dat răspunsuri că ar exista anumite posibilităţi ca acestea să fie cumpărate şi nu construite de ei, iar la problemele strict legate de dialogul social s-a dispus de domnul prefect să discutăm cu linia întâi", a precizat Dumitru Pârvulescu.

El a spus că protestul va fi amânat dacă va exista un acord între sindicalişti şi linia întâi din conducerea CEO. "Nu vrem să îndeplinească toate revendicările, dar trebuie să se vadă şi din partea conducerii administrative a CEO o deblocare a acestui dialog, adică punctual pe nişte probleme care au soluţie imediată", a adăugat Dumitru Pârvulescu.

Sindicaliştii gorjeni au anunţat pentru data de 5 aprilie un protest de amploare în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, ei fiind nemulţumiţi de nerespectarea de către administraţie a contractului colectiv de muncă încheiat la nivelul Complexului Energetic Oltenia SA 2013-2014, a Legii 62/2011 şi neaplicarea hotărârilor judecătoreşti executorii. AGERPRES
Alte articole din Organizatii

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter