EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Institutii Articol publicat: Miercuri, 02 Aprilie 2014
nita_c-tin.jpg

Ministrul Constantin Niţă, optimist în privinţa preluării carierei miniere Berbeşti de către CET Govora

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a declarat marţi la Râmnicu Vâlcea că este optimist în privinţa rezultatelor constituirii Complexului Energetic Vâlcea prin preluarea carierei miniere Berbeşti-Alunu.
"Ştiu că se lucrează la documente şi în viitor se va rezolva această preluare a carierei miniere Berbeşti-Alunu, astfel încât să fie realizat proiectul autorităţilor locale, de constituire a Complexului Energetic", a spus ministrul Niţă.

Consiliul Judeţean Vâlcea şi parlamentarii vâlceni au început în 2013 demersul pentru înfiinţarea unui complex energetic care să includă Termocentrala (CET) Govora, bazinul carbonifer Berbeşti-Alunu, aflat pe teritoriul judeţului, dar aparţinând de Complexul Energetic Oltenia, şi pe viitor calea ferată Govora-Berbeşti-Alunu.

Ideea constituirii acestui Complex Energetic Vâlcea era să fie înglobate în aceeaşi societate materia primă, transportul şi producţia, astfel încât să fie diminuate costurile de producţie ale energiei electrice şi termice în cazul CET Govora. Societatea nou înfiinţată s-ar afla în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea.

Negocierile s-au derulat însă cu dificultate, în cazul preluării bazinului carbonifer, atât minerii din respectivul bazin, cât şi acţionari din cadrul Complexului Energetic Oltenia nefiind de acord cu crearea acestei societăţi. AGERPRES
Alte articole din Institutii

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter