EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Organizatii Articol publicat: Joi, 03 Aprilie 2014
minerI-protest_2.jpg

Sindicaliştii FNME din minerit şi energie vor protesta sâmbătă

Reprezentanţii Primăriei municipiului Târgu-Jiu au aprobat cererea liderilor Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) de a organiza sâmbătă un protest de amploare împotriva conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO).
Constantin Mitrescu, vicepreşedintele FNME, a declarat miercuri că aprobarea a fost acordată pentru data de 5 aprilie, în intervalul orar 11.00 - 13.00, la protest urmând să participe peste o mie de persoane.

Principala nemulţumire a sindicaliştilor din minerit şi energie este legată de încălcările administraţiei complexului energetic privind contractul colectiv de muncă.

"Am primit deja aprobare pentru data de 5 între orele 11.00 şi 13.00 la sediul secundar al CEO, în Piaţa Prefecturii. Vom avea un miting de protest faţă de încălcările grosolane ale contractului colectiv de muncă, a legislaţiei muncii şi a tuturor lucrurilor care au fost mediatizate în ultimul timp. Vor fi prezenţi circa o mie de angajaţi", a spus Mitrescu.

Liderii FNME au participat, la începutul acestei săptămâni, la o întâlnire cu prefectul judeţului, Alin Văcaru, şi reprezentanţi ai CEO, în cadrul căreia au înaintat celor două părţi un material cu doleanţele angajaţilor din minerit şi energie. După întâlnire, sindicaliştii au declarat că sunt dispuşi să amâne protestul dacă se va ajunge la un acord punctual cu reprezentanţii unităţii energetice, lucru care nu s-a întâmplat. AGERPRES
Alte articole din Organizatii

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter