EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Organizatii Articol publicat: Joi, 03 Aprilie 2014
sindicatul_muntele9.jpg

Negocierile la contractul colectiv de muncă ale angajaţilor CE Hunedoara sunt blocate

Negocierile la contractul colectiv de muncă al minerilor şi energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) s-au blocat, după ce Sindicatul "Muntele", ce grupează angajaţii de la exploatările de huilă Lupeni, Lonea şi Vulcan, a declanşat conflictul colectiv de muncă pe motiv că administraţia nu ar fi respectat legea dialogului social şi ar contesta reprezentativitatea organizaţiei sindicale.
Sindicatul "Muntele" a notificat administraţia CEH şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara despre declanşarea conflictului colectiv de muncă şi aşteaptă ca acesta să fie mediat, în umătoarele zile, de către un mediator, în conformitate cu legea.

"Negocierile sunt blocate pentru că angajatorul nu a respectat prevederile legii privind dialogul social. Administraţia a încercat să negocieze direct cu federaţiile sindicale, pe considerentul că noi, Sindicatul 'Muntele', ne vom pierde reprezentativitatea în instanţă. Până când Tribunalul Hunedoara nu va decide că-i albă sau neagră, va trebui să respectăm hotărârea judecătorească iniţială, iar aceasta spune că suntem reprezentativi", a declarat miercuri preşedintele Sindicatului "Muntele", Petre Nica.

Pe de altă parte, liderul sindical nu a exclus o întâlnire cu noul director interimar al CEH, Aurel Niculescu, numit pe funcţie după ce fostul manager Daniel Andronache a fost desemnat subsecretar de stat în Departamentul pentru Energie. "Aşteptăm să vedem care este optica noului director general interimar. Sperăm într-o deschidere mai mare din partea administraţiei CEH", a spus liderul Sindicatului "Muntele".

Negocierile privind noul contract colectiv de muncă de la CEH au ca scop stabilirea unui pachet de drepturi comune atât pentru energeticienii de la termocentralele Mintia şi Paroşeni, cât şi pentru minerii din Valea Jiului, care fac parte din entitatea economică.

Sindicatul "Muntele" a fost declarat reprezentativ de o instanţă a Judecătoriei Petroşani, dar o altă organizaţie sindicală din Valea Jiului a contestat decizia la Tribunalul Hunedoara. O sentinţă în acest sens este aşteptată pentru vineri, 4 aprilie. AGERPRES
Alte articole din Organizatii

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter