EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Organizatii Articol publicat: Vineri, 04 Aprilie 2014
nica_petre_3.jpg

Conflictul colectiv de muncă de la Complexul Energetic Hunedoara a fost dezamorsat

Conflictul colectiv de muncă declanşat de Sindicatul 'Muntele', ce reuneşte minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), a fost dezamorsat, joi, în urma unei întâlniri între directorul interimar al CEH, Aurel Niculescu, şi preşedintele organizaţiei sindicale, Petre Nica.
'Am încheiat o notă cu noul director general, în care am convenit ca negocierile referitoare la noul contract colectiv de muncă de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara să înceapă în cursul zilei de marţi, 8 aprilie. În aceste condiţii, am informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara că încheiem conflictul colectiv de muncă ce a fost declanşat în cursul acestei săptămâni', a declarat preşedintele Sindicatului 'Muntele', Petre Nica.

Liderul sindical a explicat că în cursul zilei de vineri se aşteaptă şi o hotărâre a Tribunalului Hunedoara referitoare la reprezentativitatea Sindicatului 'Muntele'. Organizaţia a fost declarată reprezentativă de o instanţă a Judecătoriei Petroşani, dar un alt sindicat din Valea Jiului a contestat decizia judecătorilor şi s-a adresat Tribunalului Hunedoara.

Nica a explicat că negocierile pentru noul contract colectiv de muncă vor începe în orice condiţii, deoarece Sindicatul 'Muntele' poate fi reprezentat şi la nivelul Federaţiei Naţionale Mine Energie, la care este afiliat.

Negocierile privind noul contract colectiv de muncă de la CEH au ca scop stabilirea unui pachet de drepturi comune atât pentru energeticienii de la termocentralele Mintia şi Paroşeni, cât şi pentru minerii din Valea Jiului, care fac parte din entitatea economică. AGERPRES
Alte articole din Organizatii

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter