EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Neferoase Articol publicat: Miercuri, 23 Aprilie 2014
lingou_5.jpg

Preţul aurului, mai influenţat de perspectivele SUA decât de tensiunile din Ucraina

Cotaţia futures a aurului s-a menţinut ieri, pe piaţa americană, aproape de nivelul minim al ultimelor două săptămâni, investitorii fiind mai atenţi la semnele de îmbunătăţire a economiei SUA decât la tensiunile din Ucraina.
Ieri, pieţele aşteptau publicarea indicelui Conference Board care arată evoluţia producţiei industriale din SUA, iar estimările arătau avansul acestuia.

Preţul aurului cu livrare în iunie a scăzut cu 0,6% la ora 10.17, la Comex New York, ajungând la 1.286 dolari uncia. Luni, cotaţia metalului galben a coborât până la 1.281,80 dolari/uncie, cel mai redus nivel din 2 aprilie. Conform datelor Bloomberg, volumul tranzacţiilor futures cu aur era ieri, pe piaţa americană, cu 28% mai mic decât media ultimelor o sută de zile.

La Londra, preţul aurului era de peste 1.290 dolari uncia, aproape neschimbat comparativ cu ziua precedentă.

Mai multe amănunte aici.
Alte articole din Neferoase

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter