EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Carbuni Articol publicat: Marti, 06 Mai 2014
carbuni_99.jpg

Minerii au reluat activitatea de extracţie a cărbunelui din cariera Husnicioara

Minerii Exploatării Miniere Mehedinţi au reînceput luni activitatea de extracţie a cărbunelui energetic din cariera de suprafaţă Husnicioara.
Inginerul şef Mihai Popa a declarat că cei aproximativ 700 de angajaţi în perioada 15 martie - 4 mai au stat acasă, primele zece zile în concediu de odihnă, restul în şomaj tehnic, cu plata a 75% din salariu de bază.

"Măsura de sistare a lucrului în perioada precizată se datorează tergiversării Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) de a achita cantitatea de lignit livrat, valoarea acestuia depăşind 245 milioane de lei", a precizat Popa.

Potrivit acestuia, minerii sunt nemulţumiţi de faptul că începând de luni nu s-au deblocat şi livrările de cărbune către Sucursala Romag-Termo a RAAN, situaţie ce va afecta în continuare programul de exploatare a carierei care, la rândul său, se confruntă cu probleme financiare grave.

"Să sperăm că RAAN va achita, măcar parţial, o parte din debite, astfel încât să se reia aprovizionarea termocentralei cu cărbune şi să nu mai fim obligaţi să sistăm producţia din cauza stocului de cărbune extras", a afirmat Mihai Popa. AGERPRES
Alte articole din Carbuni

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter