EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Roşia Montana Gold Corporation Articol publicat: Vineri, 16 Mai 2014
korodi_attila3.jpg

Attila Korodi: “Ministerul Mediului comandă un studiu privind impermeabilitatea solului de la Roşia Montană”

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că ministerul pe care îl conduce va comanda un studiu legat de exploatarea auriferă de la Roşia Montană.
El a precizat că specialiştii care vor realiza studiul vor verifica gradul de impermeabilitate a zonei iazului de decantare.

'Va fi un studiu comandat de Ministerul Mediului, ca răspuns la decizia Comitetului special creat pentru Roşia Montană în Parlamentul României, prin care vom verifica datele cu privire la impermeabilitatea zonei în care este propusă construirea iazului de decantare la Roşia Montană. Este foarte important să facem acest studiu cu buget propriu, pentru că au fost controverse majore cu privire la valabilitatea şi validitatea datelor furnizate de către beneficiarul proiectului, există şi o sesizare din partea comisiei speciale din Parlament către instituţii ale statului. Noi vom putea ajuta prin calificare, prin implicarea celor mai importante instituţii ale statului şi instituţii de cercetare în a veni cu o analiză complexă', a menţionat Attila Korodi.

El a mai spus că studiul va dura patru luni şi că va fi realizat în acest an. 'Analiza complexă va dura, după decizia de emitere a mandatului de execuţia studiului, cel puţin patru luni. Aşa spun Academia Română, Institutul Geologic Român şi Facultatea de Geologie', a adăugat ministrul Mediului.

Attila Korodi a mai spus că respectivul studiu nu va costa mult, dar n-a putut să avanseze o sumă.

Ministrul s-a referit şi la faptul că Gold Corporation ameninţă că va da în judecată statul român, apreciind că într-un astfel de proces şi în situaţia existentă, statul român nu poate să piardă. AGERPRES
Alte articole din Roşia Montana Gold Corporation

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter