EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Carbuni Articol publicat: Vineri, 16 Mai 2014
ciurel_laurentiu2.jpg

Laurenţiu Ciurel: “Activitatea este îngreunată de ploi, dar avem stoc de cărbune”

Activitatea subunităţilor miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia este îngreunată din cauza precipitaţiilor căzute în ultimele zile, dar există un stoc de cărbune de aproximativ două milioane de tone care asigură continuitatea producţiei, a declarat, joi, presei, managerul CEO, Laurenţiu Ciurel.
Potrivit acestuia, în prezent, producţia Complexului Energetic este de peste 1.600 de MW, unitatea având în funcţiune şase grupuri energetice şi alte patru sunt de rezervă.

"Avem o producţie de peste 1.600 MW, activitatea este cu siguranţă îngreunată de ploi, dar avem stoc de peste 2 milioane de tone de cărbune şi singura problemă este umiditatea, că este îmbibat cu apă. Trebuie să folosim combustibil de suport gaz şi păcură, în rest nu este nicio problemă, funcţionăm cu şase grupuri şi patru de rezervă", a spus Laurenţiu Ciurel.

Managerul CEO a explicat că există pericolul alunecărilor de teren în zona unităţilor miniere, în contextul tragediei petrecute în Turcia, dar sunt efectuate lucrări de asecări în toate minele şi carierele din judeţ.

"În Turcia este vorba despre o mină de subteran. (....) Pericolul alunecărilor există, însă sunt lucrări făcute pregătitoare de asecări, sunt pompe care trag apa şi funcţionează 24 de ore, sperăm ca situaţia să nu dureze mai mult şi să nu se extindă în timp, dacă o să dureze numai până diseară, aşa cum este anunţat, nu vor fi probleme. Din păcate, sunt câteva cariere care nu funcţionează sau funcţionează greu din cauza ploilor, în special cele din zona Motru şi Husnicioara", a precizat Ciurel. AGERPRES
Alte articole din Carbuni

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter