EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Evenimente Articol publicat: Luni, 19 Mai 2014
mintia.jpg

Un sfert din personalul TESA de la termocentrala Mintia va pleca în şomaj tehnic, prin rotaţie

Un sfert din personalul TESA de la termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), ar putea pleca în şomaj tehnic, prin rotaţie, de la 1 iunie, potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţa Consiliului de Administraţie al CEH, a declarat vineri preşedintele Departamentului Energetic din Sindicatul "Muntele", Cristian Iştoc.
Potrivit acestuia, de şomajul tehnic vor fi afectaţi aproximativ 100 de angajaţi, în fiecare lună, până la sfârşitul anului. "Consiliul de Administraţie a aprobat ca 25% din personalul TESA să intre în şomaj tehnic, prin rotaţie, până la sfârşitul anului. Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie şi este consecinţa situaţiei financiare grele prin care trece CEH, care nu poate vinde atâta energie electrică încât să se susţină pe piaţă", a explicat liderul sindical.

Reprezentantul Sindicatului 'Muntele' a arătat că la termocentrala Mintia funcţionează în prezent doar un grup energetic, în condiţiile în care o jumătate din cantitatea de energie electrică de pe piaţă este asigurată de hidrocentrale. În opinia sa, soluţia pentru redresarea situaţiei economice în sectorul producătorilor de energie este crearea unui mix energetic, în vederea echilibrării preţului de producţie la electricitate.

"România este singura ţară din lume care nu foloseşte mixul energetic. Ne aflăm într-o situaţie atipică, în care energia produsă pe cărbune o concurează pe cea produsă în hidrocentrale, mult mai ieftin", a apreciat Iştoc.

În prezent, la termocentrala Mintia lucrează în jur de 1.900 de angajaţi. AGERPRES
Alte articole din Evenimente

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter