EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Carbuni Articol publicat: Luni, 19 Mai 2014
mineri_71.jpg

Cel puţin şase oameni pe un loc la concursul de angajare la minele Vulcan şi Lonea

Peste 460 de persoane şi-au depus dosarele la sediul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) pentru a se putea angaja pe unul dintre cele 75 de locuri scoase la concurs de exploatările de huilă Vulcan şi Lonea, din Valea Jiului, ceea ce înseamnă că pentru un post de muncitor necalificat se vor lupta cel puţin şase oameni.
Secretarul general al Sindicatului "Muntele", Ioan Ciubotaru, a declarat vineri că minele de cărbune din Valea Jiului au nevoie de angajaţi tineri, în condiţiile în care forţa de muncă este îmbătrânită, iar angajări importante numeric nu s-au mai făcut din anul 2000.

"Media de vârstă este de aproape 44 de ani, iar la 45 de ani un miner iese la pensie. Anul trecut s-au angajat 60 de oameni la mina Lupeni, deşi pe ansamblul minelor viabile ar fi necesari sute de oameni în plus. Este nevoie de forţă de muncă tânără, deoarece pentru a pregăti un miner la locul de muncă, un om pe care să te poţi baza, sunt necesari cel puţin şapte ani", a explicat liderul sindical.

În ceea ce priveşte angajările anunţate pentru această lună, concursul a fost programat pentru data de 26 mai. Depunerea dosarelor a expirat vineri la prânz.

Candidaţii care doresc să se angajeze ca muncitori necalificaţi la cele două mine vor trebui să îndeplinească mai multe condiţii, departajarea lor urmând să fie făcută în baza completării unui chestionar şi a unei probe practice, care valorează 60% din nota finală.

Conform regulamentului anunţat de CEH, proba practică constă în încărcarea a 400 de kilograme de sort cu lopata, materialul trebuind să fie trecut peste un obstacol cu o înălţime de 1,5 metri, în maximum patru minute. Depăşirea timpului limită va duce automat la descalificarea candidaţilor. AGERPRES
Alte articole din Carbuni

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter