EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
 
Alte articole din Evenimente Articol publicat: Joi, 22 Mai 2014
protest_mineri33.jpg

Minerii din Valea Jiului, solidari cu protestul de la Mintia; lucrul însă nu se întrerupe

Minerii de la exploatările de huilă din Valea Jiului sunt solidari cu energeticienii de la termocentrala Mintia, însă nu se pune problema întreruperii lucrului, a declarat, miercuri, la Mintia, preşedintele Sindicatului ''Muntele'', Petre Nica, sosit la faţa locului pentru a participa la negocierile începute de sindicalişti cu administraţia.
"Nu pune problema întreruperii lucrului, cel puţin în acest moment, cât încă mai avem pârghii de negociere amiabilă. Am înţeles că directorul general al CEH a fost informat că vom avea o întâlnire cu ministrul Răzvan Nicolescu, de la Departamentul Energiei, în cursul zilei de luni, la Bucureşti", a spus liderul sindical.

Acesta a explicat că minerii au fost informaţi în sălile de apel despre protestul declanşat de o parte a energeticienilor de la termocentrala Mintia, adăugând că soluţia pentru menţinerea CEH pe piaţă este ca preţul energiei să rezulte prin procedura mixtului energetic, în care tariful să fie calculat ca o medie a preţurilor de cost obţinute în termocentrale şi hidrocentrale.

"Este momentul să se vadă adevăratele probleme ale CEH. Milităm pentru mixtul energetic, pentru că acest complex nu poate să trăiască din producţia obţinută pe bază de cărbune. Este un lucru dovedit", a completat Nica.

Peste 60 de angajaţi ai termocentralei Mintia au declanşat, miercuri dimineaţa, un protest spontan în faţa sediului unităţii, nemulţumiţi de modul în care se desfăşoară negocierile la noul contract colectiv de muncă şi de faptul că nu s-a luat încă o decizie privind stabilirea unui preţ unitar pentru energia electrică produsă.

O delegaţie a Sindicatului "Muntele" a intrat la negocieri cu conducerea CEH. AGERPRES
Alte articole din Evenimente

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter