EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI

Despre noi

Portalul Minerit Modern colecteaza si publica informatii despre cele mai importante institutii, companii si persoane din sectorul minier din Romania: Ministerul Economiei, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, alte institutii publice nationale si locale din domeniu, companii din industria miniera, organizatii si asociatii din acest domeniu de activitate.
De asemenea, portalul cuprinde trimiteri la cele mai importante articole din presa centrala si locala ce dezbat subiecte legate de minerit, noutati legislative si evenimente publice din acest domeniu.

Propunandu-si sa devina cel mai modern si rapid mijloc de transmitere a informatiilor din domeniul mineritului, Minerit Modern ofera tuturor institutiilor, organizatiilor si companiilor din acest domeniu un avantaj considerabil: acela de a-si putea face cunoscuta activitatea unui mare numar de vizitatori si in timp real.
De aceea, va invitam sa ne transmiteti informatiile, comunicatele, prezentarile evenimentelor din activitatea institutiei sau companiei dvs. la adresa de e-mail office@mineritmodern.ro. Materialele vor fi prezentate pe site-ul www.mineritmodern.ro.

De asemenea, daca aveti intrebari, comentarii sau sugestii, va asteptam sa ne scrieti la adresa office@mineritmodern.ro.

Fluxul informativ al portalului Minerit Modern contine sinteza stirilor publicate pe Minerit Modern. Acest newsletter este trimis saptamanal, prin e-mail, la specialisti din domeniul agriculturii si industriei alimentare, oameni de afaceri, oameni politici, institutii publice si mass-media. Oricine poate citi materialele prezentate in flux accesand direct linkurile catre portalul Minerit Modern.

Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter