EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
Joi, 05 Iunie 2014

Sindicatul Mine Energie Rovinari a fost oficializat

tribunal_gorj.jpgMagistraţii Tribunalului Gorj s-au pronunţat miercuri pentru înfiinţarea Sindicatului Mine Energie Rovinari (SMER), organizaţie sindicală care numără, pentru moment, 2.700 de membri.
Potrivit liderului SMER, Gabriel Căldăruşe, înfiinţarea oficială a sindicatului a durat mult timp, deoarece a întâmpinat piedici din partea reprezentanţilor Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME).

Miercuri, 04 Iunie 2014

Sindicatul minerilor din Berbeşti susţine că sunt necesare investiţii de 10 milioane de lei dacă se face CE Vâlcea

cariera7.jpgLiderul sindicatului minerilor din bazinul carbonifer Berbeşti-Alunu, Dorel Glomnicu, a declarat marţi că se poate realiza Complexul Energetic Vâlcea dar cu investiţii de cele puţin 10 milioane lei.
"Lucrurile sună extrem de frumos pe hârtie, este de apreciat dorinţa atât a directorului CET Govora cât şi a preşedintelui CJ Vâlcea de a se realiza un Complex Energetic Vâlcea, de avea la un loc şi producţia şi materia primă. Dar trebuie invesţii masive, mai ales că am înţeles că se doreşte o producţie de peste 2 milioane de tone de cărbune, plus eventualitatea creării unui stoc pentru populaţie. În acest moment cele două exploatări miniere au utilaje care necesită reparaţii, modernizări, forţa de muncă este subdimensionată. Pentru a atinge parametrii doriţi trebuie investiţi cel puţin 10 milioane de lei", a declarat liderul minerilor din bazinul Berbeşti.

Marti, 03 Iunie 2014

Minerii şi energeticienii de la CEH se pregătesc de o grevă de avertisment

nica_miting.jpgMinerii şi energeticienii de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH), membri ai Sindicatului 'Muntele', se pregătesc de o grevă de avertisment de două ore, după ce peste 60% dintre ei au fost acord cu iniţierea unor acţiuni de protest, nemulţumiţi de modul în care se desfăşoară negocierile pentru noul Contract colectiv de muncă.
'În urma consultării efectuate în rândul membrilor noştri de sindicat, peste 2.000 de oameni, adică mai mult de 60%, şi-au exprimat acordul pentru declanşarea unei greve de avertisment în cadrul CEH. Suntem nemulţumiţi de modul în care se derulează negocierile pentru noul Contract colectiv de muncă, care ar trebui să aibă prevederi armonizate la nivelul întregului Complex Energetic', a declarat luni preşedintele Sindicatului 'Muntele', Petre Nica.


Miercuri, 28 Mai 2014

Două ministere, înştiinţate printr-o adresă de greva foamei sindicaliştilor FNME

fnme_1.jpgReprezentanţii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) au trimis către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi către ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea o adresă prin care este prezentată acţiunea celor trei lideri sindicali aflaţi în greva foamei de şapte zile, în semn de protest faţă de abuzurile comise de conducerea Complexului Energetic (CE) Oltenia.

Miercuri, 21 Mai 2014

Un lider de sindicat va face greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia

CEOltenia_1.jpgLiderul Sindicatului Minerul Rovinari, Marin Golea, a declarat marţi că va intra în greva foamei începând de miercuri, acesta urmând să protesteze în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO) din Târgu-Jiu alături de alţi colegi.
"Voi protesta alături de colegi, salariaţi care nu sunt de acord cu modul în care sunt agresaţi până la urmă, terorizaţi la nivelul sectoarelor de activitate. Cred că vom fi patru oameni mâine (miercuri n.r.). Voi face greva foamei nelimitat, până atunci când cei din administraţie vor demonstra că pot să facă ceva pentru aceşti salariaţi. Începem la 7.00 dimineaţa şi stăm până când murim acolo. Am solicitat sprijin de la Crucea Roşie. Stăm şi noaptea, montăm un cort, vedem noi ce facem", a spus Marin Golea, care este dispus să renunţe la protest doar dacă reprezentanţii CEO se vor aşeza la masa negocierilor cu sindicaliştii.

Vineri, 16 Mai 2014

Conflictul colectiv de muncă, declanşat la Complexul Energetic Hunedoara

sindicatul_muntele9.jpgSindicatul "Muntele", ce reuneşte mineri de la exploatările de cărbune din Valea Jiului şi energeticieni de la termocentralele Mintia şi Paroşeni, a declanşat conflictul colectiv de muncă la nivelul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), sindicaliştii fiind nemulţumiţi de modul în care decurg negocierile pentru încheierea unui contract colectiv de muncă.
Sindicatul nu exclude declanşarea unor acţiuni de protest mai ample, între care un miting de protest şi chiar o grevă la care ar urma să participe mineri şi energeticieni.


Vineri, 04 Aprilie 2014

Conflictul colectiv de muncă de la Complexul Energetic Hunedoara a fost dezamorsat

nica_petre_3.jpgConflictul colectiv de muncă declanşat de Sindicatul 'Muntele', ce reuneşte minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), a fost dezamorsat, joi, în urma unei întâlniri între directorul interimar al CEH, Aurel Niculescu, şi preşedintele organizaţiei sindicale, Petre Nica.
'Am încheiat o notă cu noul director general, în care am convenit ca negocierile referitoare la noul contract colectiv de muncă de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara să înceapă în cursul zilei de marţi, 8 aprilie. În aceste condiţii, am informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara că încheiem conflictul colectiv de muncă ce a fost declanşat în cursul acestei săptămâni', a declarat preşedintele Sindicatului 'Muntele', Petre Nica.

Joi, 03 Aprilie 2014

Negocierile la contractul colectiv de muncă ale angajaţilor CE Hunedoara sunt blocate

sindicatul_muntele9.jpgNegocierile la contractul colectiv de muncă al minerilor şi energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) s-au blocat, după ce Sindicatul "Muntele", ce grupează angajaţii de la exploatările de huilă Lupeni, Lonea şi Vulcan, a declanşat conflictul colectiv de muncă pe motiv că administraţia nu ar fi respectat legea dialogului social şi ar contesta reprezentativitatea organizaţiei sindicale.
Sindicatul "Muntele" a notificat administraţia CEH şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara despre declanşarea conflictului colectiv de muncă şi aşteaptă ca acesta să fie mediat, în umătoarele zile, de către un mediator, în conformitate cu legea.

Joi, 03 Aprilie 2014

Sindicaliştii FNME din minerit şi energie vor protesta sâmbătă

minerI-protest_2.jpgReprezentanţii Primăriei municipiului Târgu-Jiu au aprobat cererea liderilor Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) de a organiza sâmbătă un protest de amploare împotriva conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO).
Constantin Mitrescu, vicepreşedintele FNME, a declarat miercuri că aprobarea a fost acordată pentru data de 5 aprilie, în intervalul orar 11.00 - 13.00, la protest urmând să participe peste o mie de persoane.


Marti, 01 Aprilie 2014

Sindicaliştii ar putea amâna protestul din 5 aprilie dacă va exista un acord punctual cu conducerea CEO

mineri_greva_2.jpgSindicaliştii din minerit şi energie sunt dispuşi să amâne protestul de amploare anunţat pentru data de 5 aprilie împotriva conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO) dacă, în urma întâlnirilor care vor avea loc în zilele următoare, se va ajunge la un acord punctual cu reprezentanţii companiei.
Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, a declarat luni, după o întâlnire avută cu prefectul judeţului şi reprezentanţi ai CEO, că sindicaliştii doresc deblocarea dialogului social dintre ei şi conducerea unităţii energetice, precum şi acordul asupra unor probleme ce au soluţie imediată, îndeplinirea acestor lucruri putând duce la amânarea mitingului anunţat pentru această săptămână la care sunt aşteptaţi să participe peste o mie de mineri.Pagina 1 / 9  >>>


Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter