EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
Marti, 18 Martie 2014

Sindicatul "Muntele" solicită administrației CEH începerea negocierilor la contractul colectiv de muncă

nica_miting.jpgConducerea Sindicatului "Muntele" a solicitat administrației Complexului Energetic Hunedoara (CEH) începerea negocierilor la noul contract colectiv de muncă pe ansamblul unității, atât pentru mineri, cât și pentru energeticieni, a declarat marți președintele organizației sindicale, Petre Nica.
El a explicat că în ceea ce privește energeticienii de la termocentralele Mintia și Paroșeni, contractul colectiv de muncă al acestora va expira pe 30 aprilie. Liderul sindical a apreciat că negocierile vor fi dificile, deoarece vor trebui armonizate drepturi și facilități comune pentru mineri și energeticieni.

Marti, 18 Martie 2014

Sindicaliştii vor organiza un miting la sediul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia

CE-oltenia3.jpgReprezentanţii Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO) au decis organizarea, în data de 5 aprilie, a unui miting la sediul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), se arată într-un comunicat difuzat luni.
Potrivit acestuia, Consiliul de Coordonare al USMO a luat o serie de decizii după o întâlnire cu aproximativ 300 de membri, printre care organizarea unui miting, precum şi participarea la o întâlnire cu parlamentarii de Gorj.

Luni, 03 Martie 2014

Sindicatul Muntele a reuşit să obţină majorarea sporului de pericol pentru minerii din exploatările viabile

mineri_71.jpgMinerii care lucrează la exploatările de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan, apreciate ca mine viabile în cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), vor beneficia de o majorare cu 100 de lei a sporului de pericol pentru munca în subteran, în urma negocierilor purtate cu administraţia CEH de reprezentanţii Sindicatului Muntele.
"Împreună cu administraţia CEH, am semnat protocolul şi actul adiţional la contractul colectiv de muncă, prin care sporul de periculozitate al minerilor va creşte de la 700 de lei la 800 de lei pe lună. Majorarea va intra în vigoare de la 1 martie", a declarat preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica.


Luni, 24 Februarie 2014

Sindicaliştii FNME acuză lipsa dialogului social în cadrul CE Oltenia

fnme_1.jpgLiderii sindicali din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) au acuzat vineri, în cadrul unei şedinţe, lipsa dialogului social atât în cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), cât şi între sindicate şi administraţia companiei energetice.
Potrivit lui Constantin Mitrescu, vicepreşedintele FNME, de la sfârşitul anului trecut şi până în prezent, sindicatele au încercat de nenumărate ori să discute cu reprezentanţii conducerii CEO problemele cu care se confruntă miile de angajaţi ai companiei, fără niciun rezultat însă. Acest lucru a dus la pichetările care au avut loc zilele trecute şi la care au participat câteva sute de mineri.

Vineri, 21 Februarie 2014

Sindicaliştii FNME au încheiat pichetările şi anunţă alte proteste în martie şi aprilie

minerI-protest_2.jpgPeste 150 de sindicalişti, membri ai Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), au protestat joi în faţa sediului Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), nemulţumiţi faţă de nerespectarea contractului colectiv de muncă şi de blocarea negocierilor cu administraţia.
Aceasta a fost ultima zi de protest a sindicaliştilor, manifestările celor câteva sute de mineri şi energeticieni începând acum o săptămână. Liderii sindicali prezenţi la pichetare au declarat că nu au primit niciun semnal din partea conducerii CEO după cele şase zile de manifestaţii, ameninţând cu proteste de amploare în lunile martie şi aprilie.

Marti, 18 Februarie 2014

Reprezentanţii FNME sunt de acord să renegocize clauzele cu efect periodic convenite cu conducerea CE Oltenia

fnme_1.jpgReprezentanţii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) au transmis luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că sunt de acord să se aşeze la masa negocierilor cu conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), pentru a renegocia clauzele cu efect periodic convenite între părţi.
Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că cei din conducerea CEO nu vor să negocieze contractul până în momentul în care bugetul va fi aprobat şi susţin că anul trecut reprezentanţii gigantului energetic au acceptat să semneze Contractul Colectiv de Muncă (CCM) înainte de a fi aprobat bugetul.


Marti, 18 Februarie 2014

Minerii au ajuns la un prim acord cu administraţia CE Hunedoara în privinţa sporului de periculozitate

mineri33.jpgConducerea Sindicatului "Muntele", ce grupează mineri de la exploatările de huilă considerate viabile în Valea Jiului, a ajuns luni la un prim acord cu administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) în privinţa majorării sporului de periculozitate pentru angajaţii din mineritul de cărbune.
"Prin protocolul încheiat între Sindicatul Muntele şi administraţia CEH s-a convenit ca până la sfârşitul lunii februarie să fie semnat un act adiţional la contractul colectiv de muncă, în care să fie cuprinsă creşterea sporului de periculozitate pentru mineri. Sperăm să se ţină de cuvânt", a declarat preşedintele organizaţiei sindicale, Petre Nica.

Vineri, 14 Februarie 2014

Comisie mixtă pentru negocierea sporului de pericol la minerii din Valea Jiului

mineri22.jpgReprezentanţii Sindicatului 'Muntele', ce reprezintă minerii la exploatările de huilă integrate în cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), vor discuta, timp de două zile, cu administraţia societăţii, posibilităţile prin care sporul de pericol al angajaţilor de la minele de cărbune ar putea fi majorat cu 150 de lei, astfel încât acesta să respecte prevederile din contractul colectiv de muncă.
Sindicaliştii s-au întâlnit joi cu administraţia CEH în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Hunedoara, în finalul şedinţei stabilindu-se ca o comisie mixtă să analizeze solicitarea Sindicatului Muntele, iar în urma majorării sporul de pericol să ajungă la 850 de lei.

Marti, 11 Februarie 2014

Sindicaliştii FNME vor picheta sediul CE Oltenia

mineri_greva_2.jpgReprezentanţii sindicatului Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) vor picheta zilnic, începând cu data de 12 februarie, sediul Complexul Energetic (CE) Oltenia din municipiul Târgu-Jiu.
Potrivit unui comunicat de presă remis luni, decizia de pichetare a sediului CEO a fost luată în cadrul Consiliului de Coordonare al FNME. Sindicaliştii solicită administraţiei CE Oltenia, în principal, respectarea Contractului Colectiv de Muncă şi începerea negocierilor pentru încheierea unui act adiţional la CCM.


Vineri, 07 Februarie 2014

Minerii din Valea Jiului ameninţă cu un miting de protest, nemulţumiţi de sporul de pericol

nica_miting.jpgMinerii din Valea Jiului vor organiza un miting de protest la Petroşani în cazul în care administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) va refuza solicitarea Sindicatului Muntelui de a majora sporul de pericol cu 150 de lei, astfel încât acesta să respecte prevederile din contractul colectiv de muncă, a anunţat joi liderul sindicatului, Petre Nica.
Sindicatul Muntele a organizat un referendum în rândurile minerilor pentru a afla opinia acestora în ceea ce priveşte organizarea unui miting de protest în situaţia în care sporul de pericol nu va fi majorat. Rezultatele au fost centralizate şi comunicate în cursul zilei de joi, toţi minerii care au votat la referendum fiind de acord cu acţiunea de protest.<<<  Pagina 2 / 9  >>>


Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter