EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
Vineri, 06 Aprilie 2012

Procedurile de autorizare a proiectului Roşia Montană continuă conform prevederilor legale

RMGC.jpgCompania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) confirmă decizia Curţii de Apel din Alba Iulia de a admite irevocabil o cerere înaintată de trei ONG-uri de anulare a hotărârii luate în 2009 de Consiliul Local al Comunei Roşia Montană, care a validat procedura de vot cu privire la planul de urbanism general (PUG) al comunei şi planul de urbanism zonal (PUZ) pentru Zona de dezvoltare industrială Roşia Montană, din 2002.
Hotărârea Curţii de Apel din Alba Iulia nu se aplică deciziilor Consiliului Local al Comunei Roşia Montană de a adopta documentaţia urbanistică - PUZ şi PUG - în 2002, care este în continuare valabilă şi legală.

Marti, 28 Februarie 2012

Noi suntem adevărata voce a Roşiei Montane! Noi suntem majoritatea!

sind_viitorul_mineritului.jpgMembrii Sindicatului „Viitorul Mineritului” din Roşia Montană au urmărit cu interes emisiunea „Judecă tu” difuzată joi, 23 februarie, pe canalul public de televiziune TVR 1.
Roşia Montană este un subiect care nu are voie să fie tratat cu uşurinţă, pentru că de felul în care e prezentat depind viitorul şi bunăstarea generaţiilor viitoare de moţi. La finalul emisiunii, în loc să fim lămuriţi despre viitorul nostru, am rămas cu un gust amar şi cu multe întrebări.

Marti, 28 Februarie 2012

Organizaţiile Pro Roşia Montană şi Pro Dreptatea se declară profund dezamăgite că singurele ONG-uri invitate la emisiunea „Judecă tu” (TVR 1, 23 februarie) nu reprezintă localitatea

pro_rosia_montana.jpgAm sperat că vocea roşienilor se va face în sfârşit corect auzită în „Războiul aurului”, cum a fost denumită emisiunea „Judecă tu” de joi, 23 februarie 2012. Concluzia? Ipocrizia şi manipularea celor care s-au declarat de la sine putere „salvatori” ai Roşiei Montane atinge noi cote alarmante!
Peste 90 la sută dintre localnicii din Roşia Montană se declară pentru demararea proiectului minier Roşia Montană,darce-am văzut în studiourile TVR prezintă o realitate deformată a ceea ce trăim zilnic aici. Ne spuneţi că nu sunteţi părtinitori, dar aţi invitat doar două organizaţii care se opun făţiş mineritului modern în Roşia Montană. După cum chiar preşedintele uneia dintre aceste organizaţii o recunoaşte, asociaţia Alburnus Maior mai numără doar câteva familii. Iar ONG-ul „Arhitectură Restauraţie Arheologie” nu reprezintă nimic pe plan local.


Vineri, 17 Februarie 2012

Comunicat de presă al Sindicatului “Viitorul Mineritului” - Roșia Montană

sind_viitorul_mineritului.jpgDe câteva zile, suntem martorii unei noi șarade mediatice, pusă la cale de niște personaje care se erijează în mari luptători pentru cauza Roșiei Montane, de câte ori vine vorba de mediatizare, de atenția presei.
În timp ce o parte din membrii Sindicatului Viitorul Mineritului erau în județul Buzău, scoțând din nămeți la lumină peste 100 de case, Asociația Alburnus Maior se laudă cu farsele pe care le pune la cale. Nu e treaba noastră să ne întrebăm cât de etic sau serios este ca un om cu pretenția de bună credință să se dea drept altcineva și să pună într-o situație penibilă oficialii unei federații sportive. Iar apoi să se mai și laude cu isprava sa! E treaba federației respective și a justiției.<<<  Pagina 2 / 2


Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter