EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
Marti, 27 Mai 2014

Peste 500 de candidaţi la concursul de angajare la minele de huilă Lonea şi Vulcan

mineri33.jpgPeste 500 de candidaţi s-au înscris luni la proba scrisă a concursului de angajare organizat de Complexul Energetic Hunedoara (CEH) în vederea ocupării celor 75 de locuri libere de miner necalificat la exploatările de huilă Lonea şi Vulcan, urmând ca de marţi să înceapă proba practică.
Potrivit reprezentanţilor Biroului de presă al CEH, proba scrisă a constat în completarea unui chestionar, în timp ce la proba practică viitorii mineri vor trebui să încarce 400 de kilograme de sort cu lopata. Materialul trebuie trecut peste un obstacol ridicat la o înălţime de 1,5 metri în cel mult patru minute. Depăşirea acestui timp va duce la descalificarea candidaţilor. Deoarece numărul candidaţilor este foarte mare, proba practică se va desfăşura pe parcursul a trei zile, începând de marţi.

Miercuri, 21 Mai 2014

Minele din Valea Jiului au nevoie de cel puţin o mie de angajaţi tineri, susţin sindicatele

mineri_lampase.jpgMinele de cărbune din Valea Jiului ar avea nevoie de cel puţin o mie de angajaţi tineri pentru a elimina deficitul de personal şi a asigura schimbul de generaţii care se prefigurează în următorii ani, apreciază sindicatele din domeniu.
'În minele din Valea Jiului avem nevoie de cel puţin o mie de lucrători care să schimbe generaţiile îmbătrânite. Pregătirea unui miner durează cel puţin cinci ani, pentru a-l putea forma la locul de muncă, începând de la statutul de muncitor necalificat şi continuând apoi cu alte etape de perfecţionare, până poate ajunge şef de brigadă', a declarat marţi secretarul general al Sindicatului 'Muntele', Ioan Ciubotaru.

Luni, 19 Mai 2014

Cel puţin şase oameni pe un loc la concursul de angajare la minele Vulcan şi Lonea

mineri_71.jpgPeste 460 de persoane şi-au depus dosarele la sediul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) pentru a se putea angaja pe unul dintre cele 75 de locuri scoase la concurs de exploatările de huilă Vulcan şi Lonea, din Valea Jiului, ceea ce înseamnă că pentru un post de muncitor necalificat se vor lupta cel puţin şase oameni.
Secretarul general al Sindicatului "Muntele", Ioan Ciubotaru, a declarat vineri că minele de cărbune din Valea Jiului au nevoie de angajaţi tineri, în condiţiile în care forţa de muncă este îmbătrânită, iar angajări importante numeric nu s-au mai făcut din anul 2000.


Vineri, 16 Mai 2014

Laurenţiu Ciurel: “Activitatea este îngreunată de ploi, dar avem stoc de cărbune”

ciurel_laurentiu2.jpgActivitatea subunităţilor miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia este îngreunată din cauza precipitaţiilor căzute în ultimele zile, dar există un stoc de cărbune de aproximativ două milioane de tone care asigură continuitatea producţiei, a declarat, joi, presei, managerul CEO, Laurenţiu Ciurel.
Potrivit acestuia, în prezent, producţia Complexului Energetic este de peste 1.600 de MW, unitatea având în funcţiune şase grupuri energetice şi alte patru sunt de rezervă.

Joi, 15 Mai 2014

Centralele pe cărbune au primit subvenții de patru ori mai mari decât regenerabilele în perioada 2007-2012

termocentrala_3.jpgSectorul cărbunelui a primit subvenții în valoare de 3,76 miliarde de lei în perioada 2005-2013, de aproape patru ori mai mari decât producătorii de energie regenerabilă, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță Condole Partners pentru organizația non-guvernamentală de mediu Greenpeace, lansat joi în cadrul unei conferințe de presă.
'Pornind de la statistici ale Ministerului Economiei, estimăm că subvențiile pentru 2005-2013 pentru industria cărbunelui se ridică la 3,76 miliarde de lei, comparativ cu doar 0,81 miliarde de lei pentru regenerabile', a declarat Valentina Ivan, expert pe energie în cadrul Condole Partners, una dintre autorii studiului.

Marti, 06 Mai 2014

Minerii au reluat activitatea de extracţie a cărbunelui din cariera Husnicioara

carbuni_99.jpgMinerii Exploatării Miniere Mehedinţi au reînceput luni activitatea de extracţie a cărbunelui energetic din cariera de suprafaţă Husnicioara.
Inginerul şef Mihai Popa a declarat că cei aproximativ 700 de angajaţi în perioada 15 martie - 4 mai au stat acasă, primele zece zile în concediu de odihnă, restul în şomaj tehnic, cu plata a 75% din salariu de bază.


Marti, 01 Aprilie 2014

Cariera Berbeşti din Gorj va fi transferată către CET Govora peste două luni

cariera7.jpgTransferul efectiv al Carierei Berbeşti, aparţinând momentan Complexului Energetic, Oltenia către CET Govora va avea loc peste două luni, în prezent fiind aşteptat să fie publicat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care prevede acest lucru.
Declaraţia a fost făcută luni de către reprezentantul CE Oltenia, Cosmin Popescu, după o întâlnire cu sindicaliştii din minerit şi energie. Acesta a afirmat că, după publicarea respectivului proiect pe site-ul Ministerului Economiei, unitatea energetică va prezenta raportul de evaluare al Carierei Berbeşti, iar la momentul apariţiei în Monitorul Oficial va fi realizat transferul efectiv al activelor.

Miercuri, 26 Martie 2014

Laurenţiu Ciurel: “Programul de 12 ore în cariere ar duce la economii de 5 milioane de lei la transportul minerilor”

transport_mineri.jpgManagerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat marţi că trecerea la un program de 12 ore în cariere ar aduce economii de aproximativ cinci milioane de lei la bugetul gigantului energetic, în sensul că transportul se va face doar de două ori pe zi, nu de trei ori, aşa cum se întâmplă acum.
Ciurel a afirmat că deocamdată nu s-a stabilit o dată când programul de 12 ore va intra în funcţiune, pentru că sindicatele se opun acestui lucru.

Luni, 17 Martie 2014

750 de mineri de la Cariera Husnicioara intră luni în şomaj tehnic

mineri_71.jpgConducerea Complexului Energetic Oltenia a decis ca 750 de mineri de la Mina Husnicioara să intre luni în şomaj tehnic după ce Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin nu şi-a achitat datoriile.
Timp de 10 zile minerii vor fi nevoiţi să stea acasă şi vor fi plătiţi cu 75% din salariu, scrie Puterea.


Miercuri, 12 Martie 2014

Minerii de la Husnicioara intră în şomaj tehnic din cauza neachitării de către RAAN a cărbunelui livrat

mineri_4.jpgCei 750 de mineri ai exploatării miniere Husnicioara vor intra în şomaj tehnic pentru zece zile lucrătoare începând de luni 17 martie, a declarat marţi liderul sindicatului acestora, Victor Munteanu.
Potrivit lui Muneanu, decizia a fost luată ca urmare a refuzului conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO) de a încheia un nou contract de furnizare a cărbunelui cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin, situaţie generată de debitele restante de peste 200 milioane de lei pentru cărbunele livrat.Pagina 1 / 15  >>>


Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter