EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
Vineri, 06 Septembrie 2013

Eldorado Gold va începe lucrările de explorare la perimetrele Brad, Deva şi Muncel

certej2.jpgEldorado Gold va începe lucrările de explorare la perimetrele aurifere Brad, Deva şi Muncel, judeţul Hunedoara, în prima parte a trimestrului al patrulea, a anunţat joi compania canadiană.
Compania a precizat că a finalizat forările de la exploatarea Certej, judeţul Hunedoara, iar rezultatele vor fi folosite la actualizarea datelor referitoare la geologia depozitelor.

Vineri, 02 August 2013

Investitorii vor să înceapă exploatarea aurului de la Certej din 2016

certej2.jpgInvestiţiile în proiectul minier de la Certej depind, în mare parte, de rezultatele procesului, programat în octombrie, dintre firma care deţine licenţele de exploatare, Deva Gold, şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului care a cerut, recent, anularea avizului de mediu acordat pentru proiectul aurifer, potrivit declaraţiilor lui Nicolae Stanca, directorul Deva Gold.
Acţionarii Deva Gold sunt firma canadiană Eldorado Gold Corp şi societatea de stat MinVest Deva.

Joi, 20 Septembrie 2012

Primarul din Certej susţine proiectul de exploatare a aurului în zonă

campian_petru.jpgPrimarul comunei hunedorene Certeju de Sus, Petru Câmpian, a declarat marţi că este de partea companiei canadiene care intenţionează să exploateze minereul aurifer din cariera Certej, edilul menţionând că în rândurile oamenilor există o stare de îngrijorare pentru că nu şi-ar mai putea găsi un loc de muncă.
'Avem acum peste 500 de cereri de locuri de muncă numai din cadrul comunităţii locale şi a celor învecinate. Sunt oameni care deja se visau în calitate de angajaţi ai unităţii miniere, de la care au fost daţi afară în anul 2006. Sincer vă spun, din punctul meu de vedere am fost aproape de investitor, pentru că interesul comunităţii este să găsim locuri de muncă, să identificăm posibilităţi pentru ca cetăţenii să trăiască mai bine', a afirmat primarul din Certeju de Sus.


Joi, 20 Septembrie 2012

Compania Deva Gold susţine că proiectul de la Certej respectă legislaţia de mediu

certej2.jpgConducerea companiei Deva Gold, parte a grupului canadian Eldorado Gold Corporation, susţine că tehnologia promovată pentru proiectul de exploatare a minereului aurifer din comuna hunedoreană Certeju de Sus respectă legislaţia românească şi europeană de mediu.
În ceea ce priveşte intenţia Ministerului Mediului de a anula acordul de mediu pentru exploatarea de la Certej, reprezentanţii Deva Gold vor analiza motivele care sunt prezentate de reprezentanţii ministerului, manifestându-şi totodată disponibilitatea de a completa acele documente ce nu ar fi în regulă.

Miercuri, 05 Septembrie 2012

Primarul din Certej nu se teme de folosirea cianurilor la exploatarea auriferă Deva Gold

certej4.jpgAutorităţile din comuna hunedoreană Certeju de Sus, acolo unde grupul canadian Eldorado Gold Corporation intenţionează să deschidă o exploatare auriferă de suprafaţă, au salutat, marţi, obţinerea avizului de mediu de către companie apreciind că pentru comunitate investiţia reprezintă 'o mană cerească', în condiţiile în care rata şomajului depăşeşte 35%, iar comuna s-a depopulat cu circa 15% în ultimii cinci ani, din cauza lipsei locurilor de muncă.

Marti, 04 Septembrie 2012

Exploatarea de aur de la Certej a primit acord de mediu

certej_cariera.jpgProiectul minier de la Certej, în judeţul Hunedoara, a obţinut acordul din partea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Timişoara în iulie 2012.
Producţia în cadrul proiectului minier deţinut de Deva Gold SA, ai cărei acţionari sunt Eldorado Gold Corporation (80%) şi compania de stat Minvest Deva, va începe, cel mai probabil, în trimestrul al doilea din 2015, potrivit site-ului investitorului străin. Potrivit estimărilor investitorului străin, producţia de aici va fi de 130.000 uncii aur/an, respectiv de 660.000 uncii argint/an.


Joi, 21 Iunie 2012

Mina de aur şi de argint de la Certej se va redeschide

certej3.jpgO fostă zonă minieră, închisă de statul român şi abandonată, are toate şansele să redevină funcţională.
Cu o investiţie străină, dar cu mână de lucru românească, zăcământul de aur şi de argint de la Certej, judeţul Hunedoara, promite să salveze zona sărăcită şi să extragă aurul rămas încă în cariere. O companie din Canada, El Dorado Gold, intenţionează să investească 300 de milioane de dolari pentru a exploata zăcămintele.

Miercuri, 18 Aprilie 2012

Eldorado Gold şi-a făcut planul pentru proiectul Deva Gold

certej_cariera.jpgEldorado Gold, compania care deţine 80% din acţiunile Deva Gold, vrea să investească la Certej, în judeţul Hunedoara, 270 de milioane de dolari şi să extragă în medie, anual, începând din 2015, peste 4 tone de aur şi 20,5 tone de argint.
La preţul mediu luat în calcul de grupul canadian pentru reevaluarea rezervelor, valoarea celor peste 4 tone de aur ar fi de 160 de milioane de dolari americani sau 220 milioane dolari la cotaţia internaţională de vineri.Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter