EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
Joi, 05 Iunie 2014

Guvernul a aprobat bugetul pe 2014 pentru Complexul Energetic Hunedoara

ce_hunedoara_2.jpgGuvernul a aprobat miercuri bugetul pe anul 2014 pentru Societatea "Complexul Energetic Hunedoara" - SA, aflată sub autoritatea Departamentului pentru Energie, stabilind nivelul veniturilor totale estimate la 1.439.379.000 lei iar pe cel al cheltuielilor totale la 1.726.549.000 lei, informează Biroul de presă al Executivului. AGERPRES

Joi, 29 Mai 2014

Preşedintele CJ Gorj susţine că sindicaliştii FNME fac greva foamei pentru păcatele săvârşite

ion-calinoiu.jpgPreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că sindicaliştii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) aflaţi de opt zile în greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO) se află acolo ca să îşi plătească unele păcate pe care le-au săvârşit în trecut.
El a catalogat protestul sindicaliştilor ca fiind unul "periodic", în sensul că ar sta în faţa sediului CEO doar pe timpul zilei, iar noaptea ar înceta greva foamei.

Vineri, 23 Mai 2014

Sorin Mangu a fost numit administrator special la Complexul Energetic Hunedoara, în locul lui Dan Cârlan

semnatura_11.jpgAdministratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Dan Cârlan, a fost schimbat din funcție și înlocuit cu Sorin Mangu, potrivit unei decizii a ministrului delegat pentru Energie.
Conform unui comunicat al Departamentul pentru Energie, Sorin Mangu a fost, până în prezent, administrator neexecutiv al CEH (din 2012) și șef de lucrări la Departamentul de Management, Ingineria mediului, Geologie, la Universitatea din Petroșani (din 1999).


Vineri, 23 Mai 2014

Cupru Min, posibil listată la Bursă anul viitor

cuprumin_abrud.jpgMinistrul Economiei, Constantin Niţă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că intenţia autorităţilor este ca anul viitor Cupru Min Abrud, societate care este în prezent pe profit, să fie listată la Bursă.
Constantin Niţă, care a vizitat joi cele două fabrici de armament din Cugir, a spus că, în viitorul apropiat, se va deplasa şi în Munţii Apuseni, la Cupru Min, o unitate pe care, a afirmat ministrul, are ambiţia să o repună pe picioare.

Vineri, 23 Mai 2014

Constantin Niţă: “Ne aşteptăm la un proces din partea companiei Gabriel Resources”

nita_c-tin.jpgMinistrul Economiei, Constantin Niţă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că autorităţile se aşteaptă la un proces din partea companiei Gabriel Resources.
'Există un contract valabil. Oricine se poate îndrepta în instanţă împotriva statului şi să câştige într-un asemenea tip de contract. Prin urmare ne aşteptăm la un proces din partea Roşiei Montane. (...). Cu siguranţă ne va da în judecată', a declarat Constantin Niţă, întrebat dacă există riscul ca statul român să plătească despăgubiri celor de la Gabriel Resources în cazul în care nu va fi aprobată demararea proiectului minier.

Vineri, 23 Mai 2014

Ministrul Economiei: “Programul naţional de revigorare a mineritului, prezentat într-o lună”

minerit39.jpg
Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a declarat, joi, la Alba Iulia, că în maximum o lună o să fie prezentat opiniei publice, programul naţional privind revigorarea mineritului, oficialul menţionând că unele mine ar putea fi redeschise.
'Vreau să vă spun că lucrez la un program naţional de revigorare a mineritului, a industriei extractive româneşti. Sper ca în maximum o lună de zile să pot prezenta opiniei publice un program care este conceput pe fiecare produs sau mineral pe care-l are ţara aceasta. Pentru că ne-am bătut joc de această industrie. Avem resurse suficiente în această ţară şi, după opinia mea, orice resursă trebuie pusă în slujba cetăţeanului român. Adică să câştige ţara până la urmă şi noi să avem un trai mai bun', a declarat Niţă într-o conferinţă de presă.


Joi, 24 Aprilie 2014

Guvernul a aprobat pentru Compania Naţională a Uraniului un buget pe 2014 de peste 179 milioane de lei

compania_uraniului.JPGGuvernul a aprobat miercuri bugetele de venituri şi cheltuieli pe 2014 ale mai multor regii autonome, societăţi şi companii de stat, printre acestea aflându-se Compania Naţională a Uraniului - S.A Bucureşti, şi Societatea Naţională Închideri Mine Valea Jiului S.A..
Astfel, printr-o Hotărâre, veniturile totale estimate ale Companiei Naţionale a Uraniului - S.A Bucureşti se ridică la 179.608 mii lei, iar cheltuielile totale la 169.055 mii lei.

Joi, 10 Aprilie 2014

Sorin Găman: “Am închis 550 de mine în ultimii ani”

mina_inchisa1.jpg“Minele închise dar care au încă resurse bogate ar trebui redeschise”, a declarat, în cadrul conferinţei Forumul Minier Român, Sorin Găman, director general adjunct în Ministerul Economiei.
"Am închis 550 de mine în ultimii ani din cauza ineficienţelor economice şi tehnologiilor învechite, dar tehnologiile au avansat şi sunt mulţi investitori interesaţi de acest domeniu. Noua lege a minelor va prevedea şi redeschiderea unor mine. Credem că noua lege trebuie aprobată în regim de urgenţă, pentru că multe resurse ale României sunt în mine închise, halde de steril şi iazuri de decantare", a mai adăugat Găman.

Miercuri, 02 Aprilie 2014

Ministrul Constantin Niţă, optimist în privinţa preluării carierei miniere Berbeşti de către CET Govora

nita_c-tin.jpgMinistrul Economiei, Constantin Niţă, a declarat marţi la Râmnicu Vâlcea că este optimist în privinţa rezultatelor constituirii Complexului Energetic Vâlcea prin preluarea carierei miniere Berbeşti-Alunu.
"Ştiu că se lucrează la documente şi în viitor se va rezolva această preluare a carierei miniere Berbeşti-Alunu, astfel încât să fie realizat proiectul autorităţilor locale, de constituire a Complexului Energetic", a spus ministrul Niţă.


Miercuri, 26 Martie 2014

Attila Korodi: “Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice va face analize separate pe vulnerabilităţile proiectului Roşia Montană”

rosia_80.jpgMinistrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a declarat marţi la Oradea că instituţia pe care o coordonează va face analize separate pe speţele speciale semnalate de comisia parlamentară pentru Roşia Montană.
El a precizat că acestea vor fi studii proprii, realizate cu sprijinul Academiei Române şi Institutului Geologic, pentru a face, în final, o evaluare a ministerului asupra proiectului. "Facem analiza pe elementele din raportul Parlamentului. Pentru că altfel ne învârtim în jurul unei poveşti care nu se termină", a precizat Korodi.Pagina 1 / 22  >>>


Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter