EXPLOATARI RESURSE
PROIECTE INDUSTRIALE
NOUTAŢI
Miercuri, 05 Februarie 2014

Guvernul vrea să dea ajutor de stat pentru închiderea unor mine

mina_petrila.jpgGuvernul vrea să acorde în acest an Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului din Petroşani un ajutor de stat de 173,9 milioane de lei (39 milioane de euro) pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive.
Sumele vor fi alocate integral de la bugetul de stat, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern. Din suma totală, 122,4 milioane de lei vor fi direcţionate spre acoperirea pierderilor aferente producţiei de huilă, scrie Mediafax.

Joi, 30 Ianuarie 2014

Complexul Energetic Oltenia va fi listat la bursă în iunie

nita_constantin.jpgCalendarul de listări la bursă agreat cu Fondul Monetar Internaţional nu a fost modificat, astfel că, în luna iunie, vor fi listate la bursă Hidroelectrica, Electrica şi Complexul Energetic Oltenia (CEO), a declarat, joi, ministrul de resort, Constantin Niţă, cu ocazia semnării unui contract de finanţare între Complexul Oltenia şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.
'Nu avem întârzieri în calendarul de listări, dar să vedem ce spun consultanţii. Toate trei listările sunt prevăzute pentru luna iunie', a spus ministrul.

Joi, 16 Ianuarie 2014

Laurenţiu Ciurel (CE Oltenia): "Intenţia noastră este să achiziţionăm hidrocentale pentru a ne forma un mix de resurse energetice"

nita_ciurel.jpgComplexul Energetic Oltenia vrea să-şi formeze un mix de resurse pentru producţia de energie şi urmăreşte ca, pe viitor, să achiziţioneze hidrocentrale, a declarat, joi, directorul general al companiei, Laurenţiu Ciurel, într-o conferinţă de profil.
"Intenţia noastră este să facem lobby, astfel încât să putem prelua, prin achiziţii, capacităţi hidro, prin care să ne realizăm vârfurile de sarcină', a spus Ciurel.


Joi, 16 Ianuarie 2014

Constantin Niță: "Sectorul cărbunelui în România are nevoie de investiții de două miliarde de euro pentru modernizări"

nita_constantin.jpgNecesarul de investiții pentru modernizarea sectorului de cărbune din România se ridică la două miliarde de euro, a declarat, joi, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, prezent la o conferință de profil.
"Cu două miliarde de euro am putea să modernizăm tot ceea ce înseamnă centrale termice în România. La acestea se adaugă și proiectul de un miliard de euro pentru un grup nou de 600 de MW la Rovinari, pentru care și-au exprimat interesul investitorii chinezi', a spus Niță.

Joi, 09 Ianuarie 2014

Andrei Gerea: "Proiectul minier Remin Baia Mare s-ar putea redeschide după modificarea legii minelor"

gerea_andrei_2.jpgProiectul minier Remin Baia Mare ar putea fi redeschis odată cu aprobarea noii legi a minelor, cel mai probabil în cursul lunii februarie, a declarat ministrul Economiei, Andrei Gerea, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Martin Harris, care a avut loc joi.
Potrivit unui comunicat al ministerului, ambasadorul Martin Harris a dorit să se informeze cu privire la situația Remin Baia Mare și care este perspectiva clară pentru această companie.

Marti, 07 Ianuarie 2014

Investiţii de 295 milioane euro în proiecte de retehnologizare şi mediu la CE Hunedoara

ce_hunedoara_2.jpgInvestiţiile în diverse sectoare ale economiei au reprezentat principala caracteristică a anului 2013 în judeţul Hunedoara, principalii beneficiari fiind termocentralele şi minele viabile din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), unde au fost licitate proiecte pentru lucrări de mediu şi retehnologizare în valoare de aproape 295 milioane de euro, potrivit datelor prezentate de prefectul Sorin Vasilescu.


Joi, 19 Decembrie 2013

Victor Ponta: "Gerea are mandat de a elabora o nouă lege a minelor care să fie adoptată în Parlament"

gerea_andrei_2.jpgPremierul Victor Ponta a declarat miercuri seară că ministrul Economiei, Andrei Gerea, are mandat să elaboreze un nou proiect al legii minelor care să fie adoptat de Parlament.
"Legea minelor noi am susţinut-o, domnul Antonescu a avut o ezitare destul de lungă, după care nu a mai trecut. Acum domnul ministru liberal Andrei Gerea, în care eu am toată încrederea, trebuie să vină cu un nou proiect pentru că a fost o propagandă că e o lege a minelor dar, de fapt, este despre Roşia Montană. Nu, se referea la Remin Baia Mare care altfel se închide şi intră în faliment, la ConversMin, la CupruMin, la toate exploatările de resurse minerale şi domnul Gerea are mandat şi din partea mea, dar şi din partea, cred, a domnului Antonescu de a veni cât mai repede cu un proiect care să fie adoptat de Parlament", a spus premierul, la România Tv. AGERPRES

Marti, 10 Decembrie 2013

CJ Vâlcea a identificat soluţii pentru preluarea bazinului carbonifer Berbeşti - Alunu de la Complexul Oltenia

cariera7.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a declarat luni că s-au găsit soluţii cu Complexul Energetic Oltenia pentru fuziunea dintre CET Govora şi Exploatarea Minieră Berbeşti-Alunu, în condiţiile în care centrala vâlceană a intrat din nou în iarnă fără a avea necesarul de cărbune pe stoc.
"CET Govora a intrat din nou în sezonul de iarnă fără stocul necesar de cărbune, deoarece furnizorul de combustibil a redus livrările sub nivelul cotelor contractate. Pentru prevenirea unor situaţii riscante de a nu putea asigura energia termică pentru OLTCHIM, Uzinele Sodice şi ceilalţi consumatori de pe Platforma Industrială, dar şi agentul termic pentru încălzirea consumatorilor casnici, a agenţilor economici şi instituţiilor din municipiul Râmnicu Vâlcea, am fost obligaţi să apelăm din nou la Guvern pentru emiterea unei ordonanţe de urgenţă pe baza căreia să se poată apela la cele 250.000 tone de cărbune aflate în stocul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, depozit Govora", a precizat Cîlea.

Luni, 25 Noiembrie 2013

Primăria Baia Mare a refuză, în continuare, eliberarea unei autorizaţii de construcţie pentru Romaltyn Mining

romaltyn2.jpgReprezentanţii companiei Romaltyn Mining s-au adresat Consiliului Judeţean Maramureş pentru a obţine o autorizaţie de construcţie care, anterior, le fusese refuzată de Primăria Baia Mare.
Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a declarat, vineri, că reprezentanţii Romaltyn Mining s-au adresat CJ Maramureş cu toate că acest for "poate să emită autorizaţie de construire pentru obiectivele care sunt aşezate pe raza unor unităţi administrative doar cu acordul primarilor din acele zone".


Joi, 21 Noiembrie 2013

Mirel Palada: "Guvernul a aprobat o OUG privind reducerea arieratelor Complexului Energetic Hunedoara"

palada_mirel.jpgExecutivul a adoptat miercuri o Ordonanţă de Urgenţă care vizează reducerea arieratelor la Complexul Energetic Hunedoara şi care are ca scop sporirea atractivităţii la privatizare a societăţii, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
"Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale pentru Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. Este vorba de o OUG prin care se vor reduce arieratele şi va creşte atractivitatea la privatizare a Complexului Energetic Hunedoara S.A.. E vorba de transmiterea obligaţiei debitorului iniţial, Compania Naţională a Huilei S.A., către noul debitor Complexul Energetic Hunedoara sub rezerva acordului creditorului. Este vorba de ANAF", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.<<<  Pagina 2 / 22  >>>


Editorial
“Financial Times" consideră că respingerea legii “Roşia Montană" poate avea efecte negative asupra investiţiilor străine
ghilezan_marius.jpg
“Dacă Parlamentul României va respinge Proiectul de lege Roşia Montană, investitorii se vor gândi mult şi bine înainte de a decide să investească bani în acea ţară", afirmă cunoscutul jurnalist Neil Buckley al prestigioasei publicaţii “Financial Times", în ediţia de ieri.
Dacă am fi spus noi acelaşi lucru, am fi fost acuzaţi de tiripliştii din pieţe că suntem cumpăraţi de Gold, dar fraza de mai sus, care poate va fi citită de mulţi de pe “strada Zidului", acolo unde se decid marile finanţe ale lumii, poate da de gândit oricărui român responsabil. “Încotro, România?" Fără marii investitori, economia ţării noastre poate intra în recesiune. citeşte pe larg
Analiza
Preţul just
cornea_andrei.jpg
Trei întrebări:
1) Există oare vreun preţ de vânzare-cumpărare pe care opinia publică să-l considere „just“, în cazul privatizării unui combinat minier precum Cupru Min SA (şi, într-un sens mai general, a oricărei societăţi de stat)?
2) Există un astfel de „preţ just“ în principiu?
3) Se poate considera că eşecul de a a privatiza Cupru Min reprezintă o bilă neagră sau o bilă albă pentru Guvernul Ungureanu?citeşte pe larg
Interviu
Managerul Complexului Energetic Oltenia: “Încercăm să menţinem un sistem prudenţial în aşa fel încât să intrăm în piaţă”
ciurel_1.jpg
Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că preconizează anul acesta o cantitate de energie produsă de 14-16 terawaţi, menţionând că situaţia din primele două luni ale lui 2014 este mult mai bună decât în perioada anterioară.
Laurenţiu Ciurel a afirmat însă că gigantul energetic întâmpină probleme ca urmare a prăbuşirii preţului megawattului, dar şi ca urmare a creşterii preţului certificatelor de CO2, complexul fiind nevoit să investească o sumă foarte mare în achiziţionarea acestora. citeşte pe larg

Vizitatori
counter